Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MÅSTE GÖRA NÅGOT

2021-04-10

Fredag.

Busväder. Stormbyar, regn, snöblandat regn och glimtar av hopp om att solen skulle segra. Men så blev det inte. Hagel! Samt denna vidriga svinkalla och bitande isiga VIND! Som låg rakt på husets framsida och pressade på och inte ens de två Lapskdamerna trivdes utomhus. 

Matte kände att något måste göras. Något positivt måste hittas på. Bort! Städa en fredag är kanske inte helt fel, men Matte behövde ett mentalt LYFT. Trött som hon var.

Lapskflocken begav sig till gårdsbutiken Nedergården strax väster om Rimbo. Hundarna fick förbli i bilen med en liten springa i fönstret för insläppande av lantliga djurdofter. Husse gick in i den öde serveringen och tog en fika och Matte boostade med att titta på fina saker. Trädgårdsrelaterat utomhus en kort stund i vinden, som skakade växthuset så det skallrade och annat inomhus. Mängder med nytt, gammalt och renoverat. Ljuv musik på lagom nivå att njuta av. Matte mådde gott.

Att äta lite gott ger också endorfiner och Matte gjorde Husse sällskap över en lätt lunch. Räksallad för Matte och västerbottenpaj för Husse. Nu började besökarna strömma till och det var dags för Lapskflocken att fara hem igen. Matte hade hållit i plånboken denna gång, men fått inspiration för skapande i trädgården framöver.

På hemvägen kämpade solen tappert mot tunga mörka moln och såg ut att vinna mark i form av allt större blå fält! Ett hopp om en skön hundpromenad väcktes. Men den förhoppningen grusades snabbt efter hemkomsten. En hagelskur med ännu kraftigare vindbyar vann kampen. Mattes små växthus över två pallkragar såg ut att slita sig, trots kraftig förankring. Matte kämpade med att bära gödselsäckar som skulle tynga ner kanterna och hålla emot och hade fullt upp medan hon blev allt blötare. Modji och Aili ville in och såg plågade ut på yttertrappen! Matte var stressad och hivade in hundarna i skydd på punschverandan när hon ilade förbi. Vilket j-a busväder!

I stugan tände Matte sedan en brasa och värmde sig tillsammans med hundarna. Husse gav sig iväg för att få en omgång av naprapaten.

I kvällningen mojnade vinden lite och Matte och hundarna kunde ta en snabb promenad mellan två intensiva skurar utan att bli blöta och de närmaste vintertomma stugorna kunde besökas, för en kontroll efter de hårda vindarna.

APRILVÄDER

"Aprilsnö e´ fåragö!"

Alltså: snö i april är för växtligheten lika bra som fårgödsel. Frågan är om alla blommande krokusar håller med?

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)