Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ETT AVSLÖJANDE

2018-09-18

Måndag.

Dagen började med hemmapyssel. Husse har målat färdigt runt den nyinsatta dörren till Punschverandan och nu skulle det nytillverkade låsblecket passas in med det gamla kammarlåset. Hundarna skrotade omkring på tomten och passade på att äta fallfrukt från paradisäppelträdet. Bären på svartaronian skalade fåglarna av på nolltid och för hundarna blev det tyvärr inte mycket kvar av dessa "superbär" rika på c-vitamin och antioxidanter! I fjol fick de desto mer. Matte hittade ytterligare några stora jordgubbar som snart är mogna i pallkraglådan. De plantorna har fått rejäl fart sedan några veckor tillbaka och har blommat för fullt! Malvorna slår ut på nytt och lyser vackert rosa mot det grå berget, där vildvinet fått enstaka röda blad. Murgrönan har hämtat sig hyfsat efter rådjurens desperata betande under en svår vinter med hårdfrusen snö.

Husse tog en promenad med hundarna i skogen, men utan kantarellfynd den här gången. Sedan lämnades hundarna hemma och Husse och Matte for till Åkersberga i ett speciellt ärende.

Till sin födelsedag hade Matte önskat sig två namn, skrivna så som på ett grattiskort till en mor. Nu skulle dessa två namn få pryda morsans arm för evigt. Ett medgivande gavs med kommentaren: "I din ålder, när man börjar få dåligt minne, känns det mer motiverat än när föräldrar i min ålder går runt med sina barns namn på armarna." Nu skulle det alltså ske. 

En mycket skicklig tatuerare, mycket stadig på handen välkomnade Matte, som varit med om detta för tjugo år sedan. Som tänkte göra något nytt för tio år sedan men det blev inte av. Nu kändes det som hög tid. Gammal nog att strunta i omgivningens tyckande. Tänkande med både hjärta och hjärna. Efter att ha upplevt äldre som inte direkt kunnat minnas sina barns namn. Eller ens alls.... Hemska tanke. Nu finns de där. Som sällskap och för information. På "hemmet" om det finns någon plats, kan man peka på Mattes vänsterarm och påminna. Eller hur det nu blir  - sedan.

Nöjd var i alla fall Matte och Husse var positiv. Händelsen firades med en indisk måltid och kaka till kaffet hemma hos hundarna.

Matte avslutade dagen med en hundpromenad i området och kände sig nöjd med att äntligen ha gjort det hon funderat på länge. Så får andra tycka precis vad de vill om detta.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)