Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÄNNU MER SNÖ

2015-02-04

tisdagen snöade det fortfarande. För femte dagen i rad. Utan uppehåll! Hela dagen och kvällen. Orsaken till att det snöar så mycket och länge längs med kusten är ostliga vindar och ett öppet hav som värmer luften och bildar moln som fäller sin last som snö när de kommer in över kall mark. Allt enligt SMHI som på tisdagen rapporterade om rekordstora snömängder. Trafikproblem i Stockholm. Många olyckor.

Matte skottade och skottade och skottade så mycket att hon blev rätt trött innan plogvallar och snöhögar flyttats, för att Husse skulle kunna skotta vidare när han kom hem. All snö mellan de båda garagetälten måste bort. Nu på onsdagmorgonen snöar det inte oupphörligt längre, men det rapporteras om ymniga snöbyar för resten av dagen. Alla trädgårdens buskar måste räddas från tunga och nertyngande snömängder och även staketet måste rensas från snö. Matte känner inte minsta dåligt samvete för att för närvarande ha tagit gympaus.

Hundarna var ute tillsammans med Matte och Násti har kommit in i lyabyggarstadiet drygt två månader efter löpet. Hon valde att ligga i korgen på glasverandan och vänta på födsel..... Aili och Modji jagade snösjok som Matte slängde ner i bäcken, för att bli av med lite av allt som samlats i högar. Till slut var det hundarnas tur att få lite uppmärksamhet från Matte, som tyckte att det fick räcka med två timmars snöflyttande. Matte tog med dem över vägen till skogskanten för lite lösspringande och rastande. Någon promenad orkade inte Matte ge dem denna dag. Det var Husse bussig och gjorde när han var klar med sin snöflyttning.

Hundarna fick i alla fall vara ute och de var inte ensamma när Matte slet med snön.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)