Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FLYKTEN FRÅN STOCKHOLM

2020-01-21

Tisdag morgon.

På lokalradion, Radio Stockholm, fick Matte ännu en tidig morgon höra om explosioner. Nu i både Husby och Kista. Med femhundra meter och några minuter emellan. Ödelagda lägenheter blev resultatet. Ingen död men en lindrigt skadad. Ett femtiotal är evakuerade och reportern säger sig stå i "ett hav av krossat glas. En otrolig förödelse! En loftgång har slitits bort, inte ett fönster är helt i huset mitt emot. Smällen var oerhört kraftig och hördes mycket långt bort. Folk vaknade vid halvtretiden".

Läkare har larmat om kaos på aktumottagningarna i Stockholm. "Folk dör på akuten då vi inte hinner titta till dem. Bli inte sjuk!" Senast i går. Unga vuxna kan inte flytta hemifrån då inga lämpliga lägenheter finns. Man måste ha föräldrar som kan köpa en bostadsrätt för minst två miljoner. Studieplatser står tomma då studentbostäder saknas. Siffror kom i förra veckan om att befolkningen i Stockholm minskar i antal. Är det så konstigt?! I både press och andra media intervjuar man barnfamilj efter barnfamilj som lämnat Stockholm, för mindre städer runt om i landet. I förra veckan var det Östersund som framhölls som drömorten för ett lugnare liv.

I går morse var det ännu en ung man som knivhuggits till döds under natten.

Detta verkar vara vad som dominerar i nyhetsflödet regionalt. Mord och explosioner. Frågan är om detta är symptomatiskt för Stockholm. Det är nog snarare hur livet blivit i större städer. Malmö sticker också ut. Att man i Danmark vill skydda sig mot kriminella från Sverige är något nytt.

Vart tog framtidstron vägen från förr? Det är inte bara klimatet som krisar. Vården krisar. Synen på medmänniskorna krisar när ett mord nu knappast ens nämns. Möjligen med ett par rader i en bisats långt inne i tidningen.

Tycker ni att Matte låter dyster? För dagen känns det svårt att känna annorlunda, när man lyssnar till direktrapprteringen från de västra förorterna. Sverige befinner sig uppenbarligen i krig med någon. Bomber exploderar både på Östermalm/Gärdet intill Radiohuset i centrala Stockholm och i förorter och privatpersoners liv hänger på en skör tråd, när deras hem blåses ut av explosioner. Att gå ut och kvälls- eller nattrasta hunden verkar vara livsfarligt. Att vistas utomhus på kvällar och nätter sker med livet som insats. I områden med flerfamiljshus i Stockholm.

På måndagen gick Husse med hundarna i skogen när Matte var hos tandläkaren.

Rätt betydelselöst i det stora hela.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)