Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FAMILJEPROMENAD

2015-10-31

Fredag.

Med ett, efter tjat, skriftligt besked om byggstart vecka 46, ägnade Matte förmiddagen åt att på nätet hitta en lämplig helglasad altandörr. På K-Rauta fanns en för 15.000, men det tyckte Matte borde gå att pressa en hel del och hittade en för 5.795. Även den med säkerhetsglas och 3-glas samt lagerförd. Beställde dock inte förrän snickaren gett ok till att sätta in denna dörr. Matte kollade även ett 60x60 - fönster och även där gick priset att pressa en hel del efter lite letande. Parkettgolv är redan inhandlat för 100 spänn kvadraten och det som inte passade hos den ena passar bättre hos den andra. Typ. Vänners felköp blev en ekonomisk lösning. På väggarna skippas gipsskivor och liggande vitvaxad spårpanel får det bli som ytskikt. Vita panelbrädor i taket. Absolut inga gipsskivor. Matte planerar. Gillar trä.

Husse kom hem tidigt denna dag före helgdag. För en gångs skull traskade hela familjen iväg på en gemensam promenad i området. Husse föredrar annars att gå med hundarna i skogen för kuperat och mjukt underlag. Matte vill gå sina power-promenader och älga på för motionens skull. Men denna fredagseftermiddag promenerade familjen tillsammans i lugnt tempo och hundarna gladde sig påtagligt åt många luktstopp efter vägen! De läste snudd på varenda artikel i tidningen och även annonserna.... Husse och Matte tog sig tid att kolla på tillbyggnader och ombyggnader när hus sålda under sommaren nu börjar ändra karaktär och får permanentboende invånare. 

När Husse tog sista kvällsrundan med hundarna i pannlampans sken, upptäckte han en mapp med papper som låg mitt på vägen. Överkörd av någon. Vid kontroll visade sig mappen innehålla samtliga papper som bekräftade ett husköp under dagen! Mycket trafik hade det varit förbi stugan hela kvällen och troligtvis har mappen lagts på ett biltak....  Originalhandlingar.

En nybliven husägare hade just upptäckt att dessa papper försvunnit, när Matte ringde vid halvelvatiden. Ganska lättad kunde hon nu göra kväll. Vilket även Lapskfamiljen gjorde.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)