Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

UPP och NER...

2013-07-12

Fredag morgon.

Ett glädjande mail kom från Nederländerna! Även bilder som inte gick att spara av någon anledning. Nástisonen Ante, (Átjájuoksa Ante) har klararat det första provet på sin väg mot att gå en räddningshundutbildning. För att få gå räddningskurs måste hundarna visa att de har så god kondition att de orkar springa bredvid en cykel i 20 kilometer. Veterinär kontrollerar hundarna under vägen och vid avslutad tur. Hundarna måste också visa att de klarar vissa agilitymoment.

Ante är godkänd för att gå vidre till nästa test i november! Tanken från början var inte att han skulle utbildas till just räddningshund, men ett intresse vaknade hos hans matte vartefter när hon tränade honom och upptäckte hans kapacitet. Kul! När Ante lämnade Sverige var han tre månader och hans matte testade honom redan då lite i miljö och killen tog för sig bra. Figurantintresset fanns där.

Glada över goda nyheter rastade Husse och Matte sina hundar och klädde sig fina för att fara in till Stockholm och äta den traditionella semestermiddagen på sommarrestaurangen Solstugan, vid vattnet på västra Kungsholmen. Då kom ett mindre kul sms med information som borde lämnats av någon annan. Det är aldrig kul att vara den som får veta sist och av "fel" budbärare.

Ledsna och besvikna försökte Husse och Matte avsluta dagen i en positiv anda.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)