Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MERA BESÖK

2016-08-13

Fredag.

Äntligen fick Matte sova hela natten igenom och vaknade inte av MC-buller vid ettiden. Efter två nätter med avbruten sömn. Men natten till lördagen, då detta skrivs, var som vanligt igen. Varför i hela friden MC-snubben lämnar sin båge nära vägen på tomgång medan han går bort ett långt stycke för att öppna skjulet där den bor, för att sedan dra igång med mera buller, övergår Mattes förstånd. Varför inte köra hela vägen fram och bort från Mattes sovrum?! Nu när han vet att han väcker omgivningen!

På förmiddagen anlände Mattes båda syskon för en syskonträff, när alla befann sig på samma sida av landet samtidigt. Syskontrion tog med sig hundarna på en promenad upp till sjön och vidare längs med stranden. Där den lilla sandstranden blev en glad överraskning för dem som inte sett den förut. Solen sken och visst är det skärgårdskänsla med klippor och lite lågvuxna tallar vid denna skogssjö! Där kommunen märkligt nog upphävt strandskyddet.

Tillbaka hemma igen plockades lite mat fram och medan mörka moln drog in söderifrån kändes det bra att kunna duka fram en lunch i uterummet! Vinden tilltog och vädret blev kyligare, för att åter bli soligt till kvällen.

Husse anlände hem lagom till fikat och en del av kvällen tillbringades med sysslor ute i trädgården, före en lite sen middag. Innan familjen gjorde kväll tog Husse med hundarna på en tur i skogen och Matte fick händerna rena genom att diska efter allt ätande under dagen. Jo, familjen har en mycket gammal diskmaskin, men den förefaller ha sagt upp sig för gott. Frågan är om det skall bli någon ny i ett hushåll för endast två personer. Utan WC kan man väl lika gärna vara utan diskmaskin. Kallt och varmt vatten inne och elektricitet är Matte tacksam för. Hon är inte en total bakåtsträvare i den lilla stugan i skogen! Tvättmaskin är också en fantastisk uppfinning! Matte minns den första i föräldrahemmet. Den vevade man för hand. I källaren fanns ett stort bykkar. Kul med syskonträffar och gemensamma minnen som är så olika och ändå så lika.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)