Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ETAPPMÅL och MYCKET SNÖ

2019-02-02

Torsdag.

Flocken gav sig iväg hemifrån på morgonen och begav sig tillbaka till kliniken där Matte blev opererad för tre veckor sedan. Äntligen skulle agrafferna plockas bort och en sårkontroll göras. Det visade sig att såret läkt väldigt fint och allt var till sköterskans belåtenhet. Skillnaden kändes direkt när Matte gick med långa steg genom korridoren. Det stramade inte! Ett etappmål var nått. Matte hade passat på att gåträna i den långa trappan upp till mottagningen, i stället för att ta hissen och gåtränade även ner. Sedan blev det mer gående bort till restaurangen där en lunchbuffé stod uppdukad till Husses stora glädje!

Vid hemkomsten tog Husse en skogspromenad med hundarna och Matte satte sig på motionscykeln för en kortare tur, medan tvättmaskinen jobbade.

Fredag.

Mattes yngste son behövde hjälp med handsömnad för att anpassa ett par skidglasögon i längd och hundarna välkomnade besökaren varmt! Det blev några trivsamma timmar med snack och lunch tillsammans. Men snöfallet bara ökade och ökade i intensitet och tiden för rusningstrafik närmade sig. Det hade redan hunnit falla rätt mycket snö och i luften var det bara vitt med dålig sikt. Husse gick ut och borstade av trappen, men hundarna valde brasvärmen i stugan! Snön var blöt och det var nollgradigt.

Vartefter kvällen led bäddades stugan in i alltmer snö och snötäcket växte snabbt. Ovanpå de tre decimeter packad snö som redan täckte marken. Efter kvällspromenaden var det två vita hundar som dök upp i lampskenet vid stugan! På Arlanda var det förseningar under kvällen och mer snö väntar under helgen. Det var verkligen lättare att få till gåträning för en nyopererad höft i september. Men man väljer inte alltid och att skjutsa Matte i rullstol i all snö hade varit en omöjlighet för Husse. Gå själv hade Matte inte klarat med den höft hon hade till för tre veckor sedan.Varför Matte får fortsätta  utnyttja snön till att träna att lyfta på fötterna ordentligt när hon går ut. Husse kör snöslunga och skottar fint på gången till grinden.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)