Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LAGTÄVLING ELLER INTE?

2018-08-11

Torsdag-fredag.

Torsdagen var varm med tjugonio grader men med lite friska fläktar som gjorde dagen dräglig. Flocken höll sig hemma, bortsett från en skogspromenad för hundarna. På kvällskvisten lämnades dock hundarna hemma en stund då Matte ÄNTLIGEN fått napp i sitt sökande efter en gammal dörr, passande till Punschverandan! Den fanns dessutom i Torpets omedelbara närhet, inte så långt bort alltså. Norrtelje Tidning har ännu plats för annonser med bilder och där nappade det. Ett bra pris var det och till en fantastisk fastighet intill vattnet gick färden. Det blev ett trevligt möte och dörren bytte ägare. Nu gäller det bara att få den på plats, vilket inte är så bara. Men en duktig snickare kan säkert lösa detta. Matte har mätt och spånat och grunnat på hur och det bör vara möjligt.

fredagen fanns det en hel del som väntade på att bli gjort och efter morgonpromenad och fika lämnades hundarna hemma i stugan. Temperaturen steg snabbt, vinden tilltog och mörka moln tornade upp sig. Matte gjorde ett besök hos sin frisör och blev lite tillsnyggad, innan hon och Husse gick ut på kräftjakt med en lossriven sida med kräfttest medtagen. Den sökta förpackningen kunde inte hittas, så det fick bli det näst bästa, samt räkor. Bröd inhandlades på Stenugnsbageriet. En grannkräftskiva i form av knytis väntar i helgen! Fyra permanentboende och två sommarboende hushåll slår sina påsar ihop och har roligt tillsammans. Händelsevis har några familjer i samma generation hamnat intill varandra, längs den allt hårdare trafikerade raksträckan. Med mycket god grannsamverkan, där man hjälper varandra och håller koll på varandras hus. En nyhet i sommar är att folk i området blir av med trädgårdsmöbler, grillar, hängmattor och även en påse golfbollar?! Saker som förvaras öppet på tomter och altaner. Det som är löst plockas med helt enkelt! Något som aldrig förekommit tidigare i ett område där man inte alltid låst när man gått en rastningsrunda med hunden. Påpekas bör att området är mycket hundtätt! Vilket uppenbarligen inte hindrar dem som snor våra saker nattetid när folk sover, eller dagtid när det verkar tomt i stugan. Då är det bra med grannar som håller koll åt varandra. Ett orosmoment är läget nära Kapellskär och färjor till Estland. Båtmotorer stjäls i parti och minut i hela Roslagen och polisen har kontroller i hamnen. En trist utveckling minst sagt.

Vinden tilltog konstant under fredagen och trots en temperatur på tjugoåtta grader kändes det understundom rätt svalt! Hundarna låg i skuggan i blåsten och behövde inga kyltäcken. Husse och Matte orkade vara aktiva även i solen! Husse städade ur bilen och sedan huset. Duktig Husse! Matte skötte om trädgården som påverkats av både torka och slagregn och rensade en del ogräs där det vattnats mycket. Även Matte röjde en del inne i stugan. Mycket har blivit ogjort i den hetta som rått sedan länge. Siesta dagen lång, dag efter dag.... typ. Men nu blåste det byigt med kastvindar och gardinerna ryckte i förtöjningarna i korsdraget! 

När kvällen kom fick hundarna en promenad och sedan kände sig Husse och Matte rätt nöjda med sig själva och allt som blivit gjort. Äntligen.

Besked har kommit att alla lag som anmält sig till den årliga Lagtävlingen för räddningshundar inte kan komma med och lottning skall ske. Tidigare är det alltid "först till kvarn" som har gällt. De två Lapsk-lag som träningsgruppen tidigare deltagit med, flera år i följd, är med i lottningen. Nu är det bara att vänta och se hur utfallet blir.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)