Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

PLANERNA FÖR DAGEN SPRACK

2016-08-15

Söndag.

En dag då det skulle vara uppehåll, men hela förmiddagen öste regnet ner. Husse lyckades trots detta få av det längsta gräset med trimmer. Både på den egna tomten och angränsande tomter där han gör en insats, samt längs vägen. Matte friserade lite längs kanter med en liten elsax när regnet upphört på eftermiddagen, men någon klippning av gräsmattan blev det inte. Tvättmaskinen fick jobba, men det skulle dröja innan någon tvätt kunde hängas.

Husse sotade kaminen och skorstenen och vad som gick snett har Matte ingen aning om. Det brukar inte vara särskilt sotigt, men nu spred sig mängder med sotflagor upp till en centimeter stora över hela det nymålade huset, samt alla ytor runt omkring. Så som trappen, altanen, uteplatsen, med mera. För att inte tala om taket....  Nya sotflagor singlade ner från ovan.

Matte började med att spola rent med vattenslangen. Vilket hjälpte föga. Husse fick ta fram högtryckstvätten och spola av allt. Med början på taket. Vilket lämnade den nya altanen och trappen nästan rena. Men ännu fanns svarta prickar som smetades ut vid beröring.

Livet kunde vara roligare.

När Husse började tvätta fönster tog Matte med sig hundarna på en powerwalk i kvällningen. Femton grader och uppehåll. En minut över det personliga rekordet på denna sträcka på vägarna i området.

En dag som inte blev som den skulle.

Så är det ibland.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)