Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VALBORG

2015-05-01

Solen sken och det blåste erbarmerligt hela torsdagen! Vinden bara tilltog hela dagen. Matte gick en powerwalk med hundarna genom området och nya skyltar med olika mäklares namn dök upp längs vägen. I stort sett varenda hus som säljs nu blir ett permanentboende om det inte varit det innan. Priserna har gått upp radikalt de senaste åren och området ligger mycket bra till med skogen inpå knuten, tre badsjöar runt om och endast femton minuter ner till E18. Många arbetsplatser finns inom en halvtimmes bilfärd. En golfbana ligger halvvägs till "byn" och motorvägen. Hundantalet växer stadigt hela tiden. Men på dagens promenad var det helt tomt på vägarna. Moln skymde solen och det började regna när Matte och hundarna kommit halvvägs på sin promenad. Då och då när Matte är på hundpromenad får Násti och Modji dela på klövjeväskan. Aili är för ung ännu, då benstommen inte är färdig förrän när hon blir två år.

Dagen tillbringades med hundarna på tomten och Matte matade sina växter med koskit och vatten. Koskit i påse, blandad med torv och hönsgödsel. Regnmolnen drog snabbt bort i den kraftiga vinden och solen behagade skina nästan hela tiden. Matte blev rejält genomblåst och hundarna drog sig då och då undan i lä intill huset. Modji och Aili får tokryck och jagar varandra gärna och ofta på gräsmattan. Násti sträckte ut sig bland Påskliljorna som blommade på slänten ner mot bäcken. Hon njöt av solens värme.

Den stora rishögen på gärdet intill skulle äntligen eldas upp till kvällen. Förra året var det för torrt. Men det blev inget av nu heller,  då vinden inte mojnade. Ännu när det mörknade vajade grantopparna kraftigt och vinden låg rakt mot den närmaste fastigheten. Husse och Matte eldade inte heller i eldkorgen som Matte tänkt. Det var för blåsigt även för en liten eld. Sonja Aldén med skönsjungande gäster spred lite vårstämning i stugan på Valborgkvällen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)