Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VILA

2013-04-26

Vila för både kropp och själ. Det var vad som behövdes för Násti. Matte behövde väl mest själslig vila. Lugn och ro. Ingen oro. Både Modji och Mysjkin oroades av Nástis smärta och stress.

Natten till torsdagen var lång och lugn för alla. En trött familj sov ut.

Matte hade en tid hos sjukgymnasten på torsdagförmiddagen. Dessförinnan fick hundarna bara en kort rastningsrunda. Mysjikin förefaller piggare nu när antibiotikan fått verka i några dagar. Så även han tog en lite längre sväng på tomten än vad han gjort på länge. Men först nu har snön försvunnit på norrsluttningen, vilket kan ha inverkat.

Matte har ett "måbraställe" för laddning av batterier och en stunds vila. Bland växter och ting som är vackra att se på och med en servering som uppskattas av många, inne i växthuset. Med mjuk musik, på låg volym, som smeker öronen. Dit begav sig Matte på eftermiddagen. Med ett kort stopp i Arninge  på vägen dit. Mysjkins favoritgodis var slut och nytt måste inhandlas.

Utanför Åkersberga Växtförsäljning var parkeringen proppfull! Lite oväntat en torsdag och med tjäle kvar i jorden på många håll. Men uteväxterna är framplockade och säckarna med jord och gödning forslades ut till bilarna "på löpande band". I serveringen syntes många med varselkläder och stället har blivit populärt även bland icke trädgårdsintresserade.

Hundarnas behållning av Mattes besök här, bestod i att ligga bakom grindarna i bilen, med halvöppen lucka och studera folklivet på planen framför entrédörren. För Násti var detta ett roligare sätt att hållas i total stillhet än att ligga i korgen på glasverandan hemma. Med påtvingad stillhet. Tror Matte. Mer som att somna i soffan framför teven, än instängd i sovrummet. Bilen fick platsen intill de två handikapplatserna, varför hundarna hade mycket att titta på. Central placering!

Efter en fika, kom Matte ut till hundarna med en fin blå keramikkruka och fem Penséer i harmonierande färger.

Resten av dagen tillbringades i solen på tomten. Násti valde själv att vila på tunet framför huset eller i korgen på glasverandan. Nära Matte, som planterade sina Penséer och rensade i rabatten, där Julrosorna just slagit ut.

Násti hade inte ont längre.

Husse tog en promenad med Modji och Násti gick in med Matte och fixade en sen middag. Det kan ju ramla ätbara saker på golvet!

Antal kommentarer: 2

2013-04-26 10:58:29 - Anneli & Balva

Skönt att höra att ordningen verkar något sånär återställd!
Lycka till på MH:t i morgon!
Hälsa flocken! Trevlig Helg!

2013-04-27 09:36:44 - Anette

härligt att höra
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)