Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SLAPPARDAG

2014-04-04

Torsdagen ägnade Matte åt att låta kroppen ta igen sig lite. På något sätt lyckas Matte krångla in sig på olika platser som kan vara bra gömställen på träningen. Inte alltid funkar det så bra med en utsliten höft. Visar det sig dagen efter. Men det funkade på onsdagkvällen i alla fall.

Matte tog några kortare promenader med hundarna för rastning under dagen. De fick sedan roa sig själva när Matte ägnade sig åt lite stillsamt plock i trädgården och fikande på bryggkanten eller annorstädes. Solen sken och blåsten var isande kall. Så några vändor inomhus för att hålla elden igång i kaminen blev det också.

Aili är en riktig knähund och vill gärna vara där Matte är. Hon använder sin vänstertass för att påkalla uppmärksamhet med. Matte tog tillfället och lät sig utbildas av sin lilla tjej. Upp med högerhanden när Aili satte upp vänstertassen! Aili lärde Matte "hight five" i en handvändning. Eller tvärt om. Vem vet. Det är nog ofta vi låter oss dresseras av våra hundar. Men det vet vi inte om. De är smartare än vi tror många gånger.

Husse kom till hundarnas undsättning och tog en lite längre promenad uppe vid sjön med dem efter middagen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)