Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TVÅ LAPSKA PÅ TORNÉRSPEL

2017-07-31

Söndag.

Vid Skokloster har det varit tornérspel och marknad i dagarna tre och på söndagen passade det fint att ta en tur dit med de två Lapska. Direkt vid ingången till området intill slottet blev flocken stoppad av ett par, nyfiket på rasen och fortsättningsvis under eftermiddagen ställdes ett flertal frågor om vad de två Lapska var av för ras. Men alla undrade inte - de visste! Två kvinnor passerade och kommenterade sinsemellan: "Vad fina de var! Roligt när två blandraser blir så lika varandra!" Vilket fick Matte att minnas Gázzis entré i räddningsvärlden, efterträdande Mattes Husky/Schäfer-blandis. "Vad är det i den där då?" Varpå Matte svarade: "Lapsk Vallhund och Lapsk Vallhund". Mycket förvånat konstaterades det sedan: "Jaha....  så den är renrasig?!" Ofta tas de för Kelpie och även tvärt om sker. Kelpie tas för Lapsk. Inte konstigt alls.

Innan uppvisningen med fem hästar med riddare började, strosade familjen omkring bland stånd med smide från Littauen, träsvärd och tidstypiska kläder för både barn och vuxna.

Kommen hit i skriverierna packade internetuppkopplingen ihop....  Igen! De senaste dagarna har det fungerat USELT! I dag inte alls.

En gycklare roade en skara barn med föräldrar genom att medelst ett snöre och två pinnar kasta upp ett föremål i luften framför de två Lapska. Som inte var lika roade. Tilltron till gycklarens yrkeskunskaper föreföll minimal. Att få något hårt i skallen var inget de två hundarna såg fram emot. Än värre blev det när han började spruta eld! Genom en habrovink på tungan fick han iväg två stora lågor och där gick gränsen för de två hundarna. Aili satte sig mellan Mattes fötter och Modji vände ryggen till.

I några sekunder då och då kommer Matte ut på nätet och kan spara skriven text. Men gång efter gång går det inte att spara, så nu avbryter Matte skrivandet och fortsätter vid ett senare tillfälle.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)