Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

PRISET MAN FÅR BETALA

2022-06-01

Rubriken syftar inte på priset på en hundvalp - som skenat under pandemin och har genererat allt fler valpfabriker i Sverige och utomlands! Allt fler smuggelhundar som passerar Sveriges gränser för försäljning till valpköpare som inte alltid vet att de köper en smuggelhund. Matte avstod från att se programmet på TV i går. Orkar inte bära på fler hemska bilder i skallen. Bilder som dyker upp när man vill sova eller vaknar i vargtimmen. Som visats på Rapport tidigare. Killen som var nyanställd på Tullen och vars huvudsakliga uppgift var att se till att hundvalpar avlivades. Till exempel. Raden på nyss avlivade valpar på ett bord.

Det gör så ont i själen att tänka på hur de har haft det innan.

Så länge det går att sälja valpar/hundar från en baklucka på en parkeringsplats eller med falska papper från en falsk uppfödare, kommer hundsmugglingen att finnas. Där det finns stora pengar att hämta finns det ofta brotslighet involverad. Kriminella nätverk driver geschäft med valpar som fraktas under bilsäten. Ofta drogade för att vara tysta och alla överlever inte. Många som överlevt resan avlivas om de upptäcks i tullen.

Men många når fram till valpköpare som även de gör sig skyldiga till kriminella handlingar när de köper en smuggelvalp! En valp som ofta kommer från länder där rabies sprids. Men även andra sjukdomar vi hittils har varit förskonade ifrån i Sverige. Oseriös hunduppfödning och försäljning finns även i Sverige. Den söta lilla Pudelkorsningen kostade femtio tusen i inköp. Mycket snart visade sig valpen vara sjuk. "Uppfödaren" var inte det minsta intresserad och höll sig undan. Innan valpen var ett halvår gammal hade den fått utstå många veterinärbesök och den hade behandlats på många olika sätt för att bli frisk. Den hade kostat ägarna gigantiska summor. Ägare som finns på riktigt och inte bara är hörsägen.

Köp bara en valp om mamman till valpen kan presenteras tillsammans med valpen och köp bara en valp presenterad i hemmiljö. Följ uppfödaren och valpen över tid innan ni slutför köpet och håll kontakt med uppfödaren! Kräv alltid ett färskt veterinärintyg på att valpen genomgått en veterinärbesiktning! Kolla gärna att veterinären existerar! Backa ur om något känns fel och polisanmäl om smuggling kan misstänkas. Valpfabriker finns även i Sverige. Med oseriös försäljning av hundvalpar.

Priset rubriken syftar på gäller inte pengar!

För att kunna hjälpa Modji att komma på benen i början av april och därefter för att få henne att må bra, har Matte stått mycket på knä. För att massera Modjis ben och för att stretcha dem. Varenda gång Modji har velat/behövt resa sig har Matte fallit ner på knä och blivit kvar där ett tag. Ett pris som Modji är värd flera gånger om så klart!

Matte har samtidigt lagt mycket tid och energi på att få sin trädgård vårfin. Däri ingår att rensa ogräs varefter det kommer upp och att snygga till med lite av varje här och där. För avlastning av ryggen har Matte ofta varit knästående. Likt vid valplådor över åren. Många timmar på knäna har det blivit. Nu får Matte betala priset. Höfterna är redan bytta och det vore skönt att slippa byta även knäna! Mer pillgöra för läkaren än att byta en höft och svårare att få ett riktigt bra resultat. Voltarensalva 23,2 mg./g. är nu Mattes bästis när knäna protesterar. Modji mår bra av att gå i kuperad terräng för att få muskler i sina ben och för att gänga upp sina leder. Det passar även Mattes knän väldigt bra.

Icke förty valde Matte att på tisdagen ta en regnig promenad runt kvarteret. Modji överraskade med att sätta av i trav när hon kom ut på vägen! Mattes knän går fint, men sitter sämre och stelnar till. Vill inte böja på sig. Modji och Aili skakade av sig vätan och hade båda bråttom in i stugan, där Matte tände en brasa för att få upp stugvärmen från sjutton grader. Ute regnade det hela dagen. Välbehövligt regn!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)