Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GLADA SNÖHUNDAR! (foto Násti)

2018-01-17

Tisdag.

Bilder på FB visar glada snöhundar runt om i landet och även utanför Sverige! Lapska Vallhundar som inte vill komma in och Lapska Vallhundar som busar runt i snön! Så och familjens egna två Lapska! Snön vräkte sig ner på tvärs genom landet och Lapskflocken höll sig hemma i den lilla stugan i skogen. Rapporter kom på eftermiddagen om totalstopp på vägen som leder ut i skogen. En krock i en av alla de kurvor där många genar på fel sida vägen och två bärgare måste inväntas. Inga personskador som tur var, men i två timmar satt folk i sina bilar och väntade. Det är en smal, backig och kurvig väg och inget alternativ fanns.

När detta stopp släppt och man äntligen kunde fortsätta färden hem från jobbet eller hemifrån, tjorvade det ihop sig i backen upp från golfbanan! En brant backe i en kurva där många fick problem att ta sig upp. Där krockar "brukar" inträffa då man även här genar på fel sida vägen. Det tar en vinter innan nyinflyttade lär sig vägens farliga platser och innan man skaffar dubbdäck.

Men ingen person blev skadad och det är huvudsaken.

Hundarna tog för sig och lekte i all snö som fyllde på, men den iskalla och starka vinden gjorde att de inte ville vara ute så länge åt gången. Två promenader fick de under dagen, till och från brevlådan. Matte sopade snö framför dörren och Husse skottade gången från grinden. En enda bil passerade under dagen och det var en stor containerlastbil i förvånansvärt hög fart! Husse var övertygad om att det var den som orsakade olyckan och medföljande blockering av vägen. Grannens katter väntade otåligt på sin husse som serverade deras middag mycket senare än vanligt den här dagen.

Äntligen lite snö så det blev ljusare och renare och finare! Kanske kan Matte hinna få några sparkturer med hundarna nu?

För ett år sedan!     Klicka för större bild.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)