Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NATURLIGT HUNDLIV

2013-08-09

torsdagen tog Husse åter med sig Násti till jobbet och Modji och Kirous fick vara hemma och leva ett naturligt hundliv tillsammans. Det innebar att just som Matte druckit sitt te och slagit på datorn kom kända ljud ute från glasverandan. En ny parning var ett faktum. I väntan på hundfrukosten. Mysjkin blev nyfiken och kom ut även han och kryssade mellan två ihopsittande hundar. Som inte brydde sig. Men Matte tog upp Mysjkin i sitt knä och hundarna fick lite sällskap och moraliskt stöd. Modji är som sin mamma. En tik som gillar parningar och inte grips av panik vid hängningen. Lugnt och sansat tillsammans med en riktig gentleman som uppför sig exemplariskt. Kunde inte vara bättre. Två balanserade hundar.

Efter det att hundarna ätit och vilat tog Matte med dem ut på en promenad uppe vid sjön. Där var det lugnt och behagligt, inga badare, molnen hopades och regn var att vänta. Vid sandstranden gick båda hundarna raka vägen ut i vattnet och Matte blev tvungen att begränsa deras rörelsefrihet med koppellängden. Oavsett så fick inte Modji bada unerredet. Men det är kul med två badglada hundar!

Resten av dagen förflöt hemma på tomten i väntan på mycket regn. Molnen tornade upp sig, men skingrades och hundarna kunde tillbringa hela dagen utomhus tillsammans. Inte förrän på sena eftermiddagen började regnet ösa ner och hundarna valde spontant att gå upp på glasverandan för skydd. Modji blev lite het på gröten och hundarna särades för vila. Det räckte med en barngrind i ytterdörren för att  få Modji att gå och knyta sig ett tag. Ingen hund blev lämnad ensam. Efter att ha vilat sig  några timmar var bådas känslor heta igen, just som familjen skulle göra kväll. Varför kvällskissningen blev rejält framskjuten.

Det är en mycket stor förmån att kunna få ha hundarna på detta sätt. De bestämmer själva hur de vill ha det och Kirous blir en del av famijen. Ett mycket trevligt tillskott och hundarna påminner mycket om varandra. Syskontycke.

Antal kommentarer: 1

2013-08-09 16:00:21 - Anette o två lapska

Hoppas på fint resultat !
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)