Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÄNNU EN 2-ÅRIG LAPSK FÖR OMPLACERING

2016-04-04

Från FB och den öppna gruppen Lapsk Vallhund.

Det rör sig om Nástis barnbarn, sonen Piraks dotter i samma hem som Nástisonen Mánnu hade fram till sensommaren 2014, när han fick en ny fodervärd.

Gátchis Átjájuoksa Pirak är kullbror till Epic (Adja) med bröderna Lime (Aiko) och Ante. Svea är född i Finland och har bott hos fodervärd men finns nu hos ägaren sedan en tid.

Kopierat från FB:

Letar efter ett nytt hem till Svea, Tuhkavuorten Bihci. Hon går tyvärr inte ihop med min Cattledog, det är enda anledningen till att hon måste flytta Smiley unsure Hon är en enkel, lydig och trevlig lapsk som älskar att vara med oavsett vad man hittar på. Inga problembeteenden. Jag har letat efter fodervärd åt henne i över en månad nu men inte lyckats hitta någon som passar så nu måste jag tyvärr sälja henne eftersom situationen här hemma inte är hållbar i längden Smiley frown

Är ni intresserade eller funderar på något så tveka inte att höra av er. Vi finns i Tinn, Telemark (Norge)

Om någon är intresserad så vänd er direkt till ägaren. 

 

Familjens egna hundar var på tårtkalas på söndagen. Hemma hos Mattes yngste son var det fritt fram för soffliggande och konstant gos med flickvännen i tårtans omedelbara närhet och detta uppskattades MYCKET av Aili och förvånande nog även av Modji! Som aldrig vill vara knähund. Ligga i soffan gick däremot väldigt bra visade det sig. En nyhet för hundarna som inte får vistas i möblerna hemma, med en periodvis lerig tomt och geggig bäck rakt utanför ytterdörren. Smaka av godsakerna fick dock inte hundarna. Någon ordning får det vara även på ett generöst tårtkalas med hundar i soffan. Násti valde att hålla sig på golvet under soffbordet, som inte var av den nu så populära fotpallsmodellen. Under sådana ryms inga hundar! Här var det frågan om ett vackert gammalt träbord från en loppis och därunder fanns det gott om utrymmer för Násti. När kaffebordets läckerheter var uppätna bjöds hundarna på blåbär och hallon i köket. Det gick verkligen hem! 

 

Antal kommentarer: 2

2016-04-04 09:33:12 - Anneli m LVH

Sorgligt och tyvärr inte direkt ovanligt. Stackars jycke som fått farit runt så redan... Huva!;(
I min värld har man ett "commitment" när man får förmånen att förvalta ett djur, men det är ju i min värld... Min älskade Ohcci hade nog inte ens blivit "byxmyndig" om vår flock inte haft det "commitment". Har aldrig hatat en hund lika mycket som jag älskade honom...

2016-04-08 23:39:52 - Jonna

Det är jättetråkigt att Svea inte fungerar i vår flock. Hon har bott hos samma fodervärd sedan hon var 8 veckor men tyvärr kunde hon inte vara kvar där på grund av allergi, jag valde då att ta hem henne för att se om det fungerade hos oss. Tyvärr så gör det inte det, så för hennes skull så måste hon få ett nytt hem.

Så det kan vara trevligt att faktiskt få reda på hela situationen innan man dömer folk :/

Jag hoppas verkligen att Svea hittar sitt perfekta hem snart, hon är en väldigt trevlig lapsk från bra linjer :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)