Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MISSADE GOLFBANESTÄNGNING

2020-02-05

Tisdag.

Husse åkte till gymmet och Matte tog med hundarna på en delvis rask promenad längs vägarna, med powerwalktempo och intervallträning i en brant backe. Fullt ös uppför och sedan paus. Full fart vidare. Bra för både Matte och hundarna. I skogen längs med sjöstranden gick det inte så fort och här fick hundarna nosa en del. Matte njöt av utsikten över skogssjön och naturen i stort. Helst hade Matte låtit sina hundar gå lösa längs med stranden, men just som Matte och hundarna gick hemifrån upptäcktes två hundägare med hundar neråt vägen i samma riktning. De befann sig alltså ett stycke bakom, men några kurvor skymde bakåt och Matte hade ingen aning om huruvida de valt samma populära promenadslinga för sina hundar. Lätt jagad kände sig Matte och bland klipporna i strandkanten kunde några lösa hundar komma ikapp bakom närsomhelst. Eller inte. Matte längde stegen så gott det gick bland alla trädrötter över stigen.

Hem kom Husse och berättade att golfbanan var stängd! Frosten låg kvar och nu har Matte sett på hemsidan att den troligtvis är stängd även under onsdagen. Måtte det stämma även mitt på dagen.

Under tisdageftermiddagen tillbringade Lapskflocken en hel del tid ute på tomten. Matte upptäckte en söndertrasad spalje längs staketet mot granntomten och stärktes i sin misstanke att rådjur varit inne på tomten när grinden mot baksidan glömts öppen. Modji och Aili upptäckte att de missat godbitar utströdda på gräsmattan i skymningen dagen innan. De återupptog födosöket en stund, men slutade rätt snart, när de enats om att området nu var rensat på hundgodis.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)