Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

RUGGUGGLAN HÄCKADE I STUGAN

2020-02-18

Söndagen tillbringade Matte inomhus. Satte inte foten utanför dörren i den kraftiga blåsten med iskalla stormbyar. Det dånade i stugan när vinden låg på från långt håll söderifrån. Matte gjorde vad hon kunde för att skölja ut förkylningen. Drack mycket, framför allt vatten och åt nyttigt. Vilade. Tog hostdämpande för att inte få hosta av allt hostande. Lätt hänt. Infektionen är borta men hostar gör man i månader.....  Husse promenerade med hundarna som bara ville in i princip. Regnade gjorde det även.

Matte vaknade piggare och väsentligt mycket mindre hostig på måndagen. Varför det inplanerade besöket hos tandhygienisten kunde bli av utan problem. Några ärenden uträttades samtidigt och Matte och Husse hamnade på en ny mexikansk restaurang. Kryddstark mat och mycket sallad var säkert nyttigt. Husse promenerade med hundarna under dagen och Matte fortsatte ta hand om sig själv. Hostandet gick över i nysande och snart har nog Matte jagat bort förkylningen innan den bitit sig fast. Är hon övertygad om.

Efter att att avtagit på förmiddagen friskade vinden i på nytt och det dånade i stugan och lamporna blinkade. Just när Lapskflocken släckte ner på kvällen försvann elen. Men återvände inom kort. Matte tappade upp vatten för att ha reserver. Ännu finns en fast telefonlinje men inte länge till, då Telia i maj skrotar ledningen. Vid ett strömavbrott dör även mobilmasterna och inga mobiler fungerar.

Hur tänker man här egentligen?! Är det en utveckling i en positiv riktning, när man satsar mer på försvaret än på många år! Medborgarna isoleras om den lede fi fimpar elnätet med några väl placerade sprängladdningar. Ingen kan kontakta någon annan ute i bushen. Ingen kan i princip någonting utan elektrricitet numera. Snacka om ett sårbart samhälle. Tänkte Matte, när hon släckte sänglampan, med en liten ficklampa strategiskt placerad bredvid kudden. Ringa 112 går inte när ingen mobilsignal finns längre. Sjuk får man inte bli. Eller så är det så att det är så det skall vara, när gamlingarna blir för många och kostar för mycket. När sjukvården inte räcker till för alla. En naturlig sanering i leden.

Klicka för större bild.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)