Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HEMMASEMESTER

2016-07-04

Söndag.

En dag som alla andra. Vardag som söndag när man tillbringar semestern hemma, med målning av tillbyggt hus och inköp av därtill hörande nädvändigheter. Lördagens utflykt en dag med regnskurar, krävde ett tillvaratagande av söndagen för fortsatt målning. Inga skurar att vänta vad det verkade. Familjen åkte således till Arninge för inköp av röd oljefärg till väggarna, som köptes grundmålade för att klara vintern. Där visade det sig att man inte sålde den färg som det övriga huset målats med tidigare och man ansåg att det kunde bli nyansskillnader om basfärgen för brytning  var av annan kvalisort! Bussigt! I stället för att lura på stackars okunniga kunder något som skulle bli galet i slutändan. Tack för ärlighet på K-Rauta! Helt tomhänta lämnade inte Husse och Matte butiken, då det vid kassorna eller i dess närhet alltid finns något man inte behöver. Som vanligt.

Ytterligare några besök gjordes i butiker i Arninge när det ändå inte skulle målas några väggar denna dag. Jula är ett säkert kort för att hitta saker till stugan och en lämplig lampa för behaglig belysning, i stället för en gammal kallysande vit glob i taket på uterummet inköpes. En dekorationslampa med koltråd och varmt ledljus med 150 lumen blev kanonfin på plats. Hundtugg på Granngården inhandlades också innan färden gick norröver och tillbaka hem.

Som så ofta på de gemensamma bilturerna hade Husse och Matte anledning att snacka hund. På rasklubbens forum hade Matte ställt en fråga för en tid sedan. Något svar föreföll Matte inte få. Så plötsligt fanns där ett märkligt svar trots allt! Som fick Matte att tvivla på sitt komihåg och allmänna närvaro i tillvaron. Matte påstods, aningen spydigt, på detta forum ha mailat någon som redan svarat för "kort tid sedan" och av detta kom Matte dessvärre inte ihåg ett smack! Gammal och gaggig uppenbarligen. Men detta måste redas ut och så himla gaggig visade sig Matte inte alls vara ännu. Den som svarat bad om ursäkt och informerade Matte om att Matte troddes vara någon annan, som tidigara ställt samma fråga.....  Någon annan var gaggig således.

Skönt.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)