Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DÅLIG TAJMING

2013-01-07

Några dagar är vad som finns att spela på när en parning skall till. Då är det ju bra om det går att styra omständigheterna runt om så mycket som möjligt. Men samtidigt pågår livet . Med oförutsedda händelser.

Matte är halt, hes och hostig. Från taket rasar stora mängder is och snö i stora sjok, under ett förskräckligt oväsen, helt plötsligt, dygnet runt. Grannens tik har börjat löpa och närmar sig parning nästa helg....  Kirous har lite väl många störande moment omkring sig. Icke förutsedda. Orsaken till att han fick komma till Modji var att här skulle de kunna vara lösa tillsammans på en inhägnad tomt, samt gå på promenader på neutral mark, i skogen. Slippa Kirous "brorsa" som inte gillar tjejer och skulle ha varit ett störande moment på hemmaplan.

På fredagen tände Modji till och visade hur hon ville ha det. För tidigt för parning, med tanke på progesteronvärdet på onsdagen. Kirous hängde med och provade. Halvhjärtat. Det var ju inte dags ännu. Fredagen var även en dag med plusgrader och det var lättare att promenera med hundarna vid sjön. Alltså fick de en rejäl promenix och det fick dem att bli på lekhumör.

På lördagen var det åter fruset och Matte hade stora problem med att ta sig fram med hundarna i skogen. Vägarna i området är osandade och till och med de förträffliga "spikskorna" bjöd på ofrivilliga glidningar på den mycket hårda isen som täcker vägbanorna. I skogen var alla fotspår åter frusna i den 20 cm djupa snön och ytan bestod av is. Dimma och minusgrader är förödande. Överallt. Matte gick stapplande och tog stöd i trädstammar och sly. Hundarna var minst sagt undrande över alla stopp. Men även deras tassar slant då och då. Ingen optimal situation med andra ord. Men Modji var allt mer bestämd i vad hon ville ha gjort och grabben var mycket intresserad. En plats uppe i skogen bjöd lugn och ro. Men så började en hund skälla någonstans och en vittring störde. Rådjur i närheten.

Söndagen förlöpte på liknande sätt. Minusgrader, is, några kortare haltande och stapplande promenader upp i skogen med Matte och en långpromenad längs vägarna och längs stranden på den isbelagda sjön på kvällen med Husse. Som ägnat dagen åt att skotta bort nerrasad snö och is, som tornat upp sig mot husets väggar. En het Modji och en mycket intresserad Kirous. Platsbyte planerat. Men här i trakterna är situationen likadan överallt. Is överallt och djup snö med isig yta och djupa gropar efter tidigare fotspår. Inga plusgrader att vänta de närmaste dagarna. Mer dimma och minusgrader. Inga barmarksfläckar. Markerna är som ett isigt plöje eller en isig, harvad åker. Promenadovänligt, hundlekovänligt och parningsovänligt och dessvärre lika hemma hos Kirous. Men visst är det vackert med ett tjockt lager rimfrost på träden...... 

Det märks att Matte hostar sig igenom nätterna och är allmänt grinig......

SKÄRPNING!!!

Men Matte önskar sig en isolerad bubbla för Modji och Kirous, med fast och halkfritt underlag. Matte önskar sig en Modjidotter. Under måndagen får de umgås på gården hemma hos Kirous, där "lillbrorsan" portats under dagen. "Rätt dag" av tecknen att döma. Husse har tagit ledigt och Matte vilar hemma. Håll tummarna!

På plats: Ömsesidiga försök att tillverka knytt. En god början.

Är det någon som tror att knyttillverkning är så himla enkelt alla gånger. En retorisk fråga.

Antal kommentarer: 3

2013-01-07 09:26:20 - Yvette, www.happypearls.se

Vi håller alla tassar att de får till i alla fall en liten Modjitös! (flower)

2013-01-07 10:04:48 - Marianne

Tack! Annars får det väl bli en Siritös då... ;)

2013-01-07 10:29:01 - Annica

Ungdomar som fumlar sig fram ;)
Nu hoppas vi på att dom får till det så det blir söta modjiknytt
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)