Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRATTIS FINLAND!

2019-05-27

Söndag.

Matte börjar bakifrån med att gratulera alla finska vänner! Vilken match! Andnöd uppstod på slutet! Det är helt ok att vi förlorade mot er. Matte har bara en fråga: Vilka fick bilarna på isen? Varje lag fick varsin och så får de ha den en månad var kanske?!

Tillbaka till starten.

Lapskflocken begav sig tidigt iväg till vallokalen och gjorde vad de kunde för det de tror på. Därefter gick färden i ösregnet vidare till Kyrkbyn, för att handla tårta till eftermiddagens besökande söner. Mors dag! En ny tung parasollfot behövdes, för att kunna ordna en skyddad valphage framöver och dylika sommarvaror tenderar att ta slut vartefter sommaren lider. Så Rusta blev nästa anhalt och trettio kilo sten medfördes hem. Tidigare kullars valphage "finns inte mer", då Mattes sovrum täcker större delen av den ytan och  en slänt ner mot bäcken full med blommor, är vad som återstår av ytan under de två skyddande jättegranarna. Granarna blev ved, som sedan länga eldats upp. Dock finns diverse föremål kvar, som åstadkom en äventyrslekplats för knytten! 

Vid hemkomsten valde hundarna att gå raka vägen in i stugan och brasvärmen. Då det ännu öste ner regn och temperaturen låg på elva grader. Sedan blev det tårtkalas med Mattes söner, som medförde apfelstrudel.  Ett i familjen populärt bakverk. Grått och vått var det ute, stearinljusen tändes i stugan och brasan sprakade i kaminen. Hundarna gick inte lottlösa och de fick grova tuggpinnar att inmundiga framför brasan.

Lagom till sönerna skulle återvända in till stan hörde regnet uppe och Matte kunde skicka med lite nyplockade blommor att pryda lägenheterna med. Modji och Aili gick nu gärna ut och skyndade ner till bäcken för att söka kontakt med någon snok, i det nu flödande vattnet. Sedan tog Husse med hundarna på en skogspromenad och Matte tömde bort vatten från pallkragarnas växthus och plastlock. Varpå himlen helt oväntat öppnade sig igen och nu vräkte regnet ner! Hem kom Husse och hundarna så småningom - rejält blöta. Men de torkade snart upp i den ännu behagligt varma stugan.

Innan läggdags stod det klart att främlingsmotståndare vunnit segrar i Sverige, liksom i övriga Europa. Utan en invandrad ingenjör ett par generationer bort, hade Matte inte haft de fina söner hon har. Men man tänker ju så olika. Med sorg i hjärtat, över utvecklingen i Europa, försökte Matte sedan somna. Vart är världen på väg? Spöken från nittonhundratrettiotalet lurar i kulisserna. Det kalla kriget. Minnen från efterkrigstiden.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)