Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SNOPEN AILI!

2022-10-26

När Aili på söndagen gästade golfrestaurangen blev hon som vanligt bortskämd av de hundälskande krögarna. Kan man inte ha en egen hund att skämma bort, så kan man se till att de som har hund känner sig varmt välkomna tillsammans med sina hundar! Varför det väldigt ofta finns andra hundar med ägare i närheten av Aili, när hon besöker golfkrogen med Matte och Husse. I söndags satt Aili som vanligt bunden vid ett bord nära ingången till köket medan hennes människor väntade på att få beställa sin mat vid kassan. Då och då brukar någon i krögarparet passera  Aili under måltiderna och umgås lite, medförande en godisbit. Två kärvänliga godisautomater som Aili betraktar som sina personliga vänner, som den stamgäst hon är. HENNES privata godisautomater!

Vid något tillfälle för två år sedan ville Modji hälsa på en av dem vid ankomsten och då restaurangen var tom på gäster släppte Matte Modjis koppel för att hon skulle få springa fram och hälsa. Varpå Modji helt ignorerade den som inväntade henne, för att i stället ta chansen att springa ut i köket! Aili var kopplad och hindrades att hänga med. Att få tag i Modji var sedan inte helt enkelt. Hon drabbades av akut förlorad hörsel och syn. Allt fokus låg på nosen! Här gällde det att snabbt som tusan förse sig med vad som kunde ha hamnat på golvet!

Matte vet inte om Aili minns den händelsen men nu hände det igen!!! Aili fick se en hund komma kutande helt ensam och sedan mitt framför Aili svänga av och in i köket! Utan att någon människa ingrep! Ingen ägare fanns i närheten och stoppade hunden! Aili har velat men aldrig fått gå in i köket! Så fruktansvärt orättvist! Matte såg Ailis förvåning i hela hennes kroppshållning. Aili tappade fullständigt hakan. Hon glodde mot köksdörren där hunden försvunnit. En aning bättre kände sig Aili säkert när en husse sök upp och hämtade ut sin hund från köket. En hund som mer eller mindre bor på platsen, då den medföljer sin ägare på jobbet ute på banan. En hund som inte bryr sig om andra hundar och Aili blev inte ens sedd. Hon fanns inte. Denna trevliga hund får alltid vara lös, då den vet att uppföra sig och bara ser sin egen husse. Samt godisautomaterna som har nyckeln till köksdörren och kylskåpet!

Stackars Aili! Som byggt upp en bild av att vara den enda hunden som åtnjöt krögarnas kärlek och uppmärksamhet. Nu konkurerar hon inte ens med sin egen mamma. Aili få ALLT godis som delas ut vid bordet där hennes människor sitter och äter. Så kommer denna stora hund och som det mest självklara i världen springer in i köket utan att stoppas i dörröppningen. Den osynliga gräns som Aili så gärna vill, men aldrig får passera.

Livet kan ibland upplevas väldigt orättvist även av en hund.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)