Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FÖRBEREDELSER

2019-06-20

Onsdag.

Efter en natt med orolig och alldeles för lite sömn var Matte klarvaken halv fem. Gick upp fem och startade dagen. Måste gå ut till bilen och studera typen av skador mer noga och ville se om något föremål var inkastat genom de öppna rutorna. Hittade ingenting och kände sig larvigt nojig. Vad var syftet med att göra så här mot bilen och hundarna? Fanns det något syfte? Vad hade egentligen hänt? Detta ältande. Men svårstoppat. Man vill ju veta!

En tidig tid hos tandläkaren fick Matte att ge sig iväg till grannkommunen och rusningstrafiken var i full gång. Matte fick skärpa till sig. Tandläkaren var nöjd och Matte slog sig sedan ner på Espresso House i en bekväm skinnsoffa, för en mjukstart på dagen. En köpefrukost för vardagslyx! Softmusic och några utspridda morgonaktiva med sina datorer. LUGN. Matte hämtade kraft och studerade förbipasserande i inomhuscentrumet.

Väl hemma igen var det bara att ta tag i dagens uppgifter. Med en sommar helt hemmavid, har det känts viktigt att få trädgården i ordning och fin för njutning och avkoppling. Matte ägnade hela dagen åt att plantera sommarblommor för harmoni kring uteplatsen och för att förmedla lugn och ro för hundarna. Ovetande om vad de kunde ha utsatts för dagen innan. Matte stod där i skuggan med krökt rygg och kasserade rankiga och taniga penséer som gjort sitt, för att byta jord och plantera budgetköpta petunior och lite annat, färgstämt och fint i urnor med mera. Aili har sin lya under matbordet i stugan och där var det korsdrag i fyra väderstreck och förhållandevis behagligt. Modji alternerade mellan skuggan intill raden av rhododendron och solen på slänten mot bäcken. Det blåste hårt hela dagen och skyar mildrade solvärmen. Rätt uthärdligt var det, trots höga temperaturer. Husse for till tippen med trädgårdsavfall och lite annat.

Kvällens träning var bara för Modji, då Aili inte frå transporteras. Hon är tung och det är varmt och nära till födsel. Lite regn föll under kvällen och vinden svalnade, varför de fyra Lapska som tränade tillsammans, Modji och tre Lapskkillar, hade det rätt bra! Modji fick söka fritt, alltså utan koppel och hon fick söka över ett miljömässigt omväxlande område med mycket "byggskrot" att ta sig fram igenom och över. Fyra figuranter var utlagda och Husse visste inte var de var gömda. Modji skötte sig fint och hade mycket att berätta för Matte och Aili när hon kom hem!

När fler tittat på skadorna på Mattes bil kunde det inte uteslutas att den beskjutits med luftgevär. En utbuktning kunde kännas på insidan av rutan där ett hål finns från utsidan. Hemska tanke.....

Klicka för större bild.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)