Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MOPPERUNDAN I VATTEN

2012-09-25

måndagmorgonen tog Matte med sig hundarna ut i skogen och gick slingan förbi den övergivna mopperamen på en bergknalle. Stigen var bitvis ett strömmande vattendrag! Här och där uppdämd i små sjöar. Längs vissa sträckor fanns inga möjligheter att ens drömma om att gå torrskodd och stövlar med hyfsat höga skaft var ett måste. Násti och Modji var båda på födosök och försåg sig konstant med blåbär och odon. Tvärnit här, tvärnit där. Uppblötta svampar fanns det överallt och mossan på bergknallarna var halkig. Höst! Utan tvekan. Gázzi hade en inte så bra promenad med känningar av instabiliteten i bakstället. Det ser ut som om hon blir lite yrslig, så som äldre plägar bli. Men om Matte håller emot i kopplet håller hon sig på fötterna och kommer sig och går vidare. Det känns viktigt att hon håller igång för att inte muskla ur helt baktill. Nu fick hon i alla fall en halvtimmes lunkande i kuperad terräng. Även Mattes bakställ mår väldigt bra av att lunka omkring i skogen. Mjukt och kuperat underlag är bra för alla.

Hundarna fick sedan vara ute på tomten ett par timmar. Vattendränkt även den! Medan Matte skötte om sina kvarvarande blommor, för att desperat förlänga sommaren så gott det går! Sedan lämnades hundarna hemma (inomhus) och Matte for till centrum för att fika med syrran. Trevligt! Grannen som inte får köra just nu, tog chansen och hängde med för att handla.

Husse och Matte åt sedan middag på glasverandan. Uppvärmd av en terrassvärmare och stearinljus. Det är inte höst, det är inte höst, det är inte......

Men visst är det höst! Husses och Mattes favoritårstid! Så vackert! Mysigt att äta på glasverandan med stearinljus!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)