Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VACCINATIONSBESÖK

2015-11-18

Tisdag.

Snickarna var tillbaka och Mattes närvaro krävdes för diskussioner om lite av varje kring bygget. Exakt fönsterplacering, placering av altandörren, utformning av taket som skall vara öppet i nock. Matte tog en kortare promenad med hundarna och var snart tillbaka hemma. Reglarna är resta och man kan se hur väggarna kommer att te sig. Hundarna fick vara ute ett tag på tomten medan killarna stack iväg och hämtade en stor limträbalk för nocken och Matte passade på att både jobba lite utomhus och ta en fika i solen. 

På eftermiddagen var det dags att ta med hundarna till veterinären i Täby Kyrkby för vaccinering. Denna gång var det bara kennelhosta de skulle vaccineras mot. Matte vet att man inta kan vaccinera mot alla olika sorter av hostan, men väljer att vaccinera mot det man kan vaccinera sig mot. Sköterskan fixade sprutorna snabbt och elegant! Placerade några godisbitar på golvet och stack sedan blixtsnabbt i nackskinnet. Märkvärdigare än så behöver det inte vara. Hundarna märkte nog inget annat än godisbitarna! Modji fick börja och när det var de andras tur ville hon vara med och få mer godis! Snyggt jobbat!

Matte lämnade sedan hundarna i bilen och uträttade några ärenden i Kyrkbyns centrum. Som vanligt gick killen med sina tre kamphundar omkring i centrum. De hundar som gjorde utfall mot Aili när hon miljötränades här vid tolv veckors ålder. När Aili var på väg tillbaka till bilen hade killen med kamphundarna dykt upp och satt och hängde på en mur. Kille och kille förresten. En vuxen man som instruerade Matte att hon skule ha en hellänk/helstryp runt halsen på sin hund - när han just frågat "om det var en valp eller?" Han sade sig ha utbildat räddningshundar och berättade att han var väktare med hund, men på frågor om räddningshunderiet blev han märkligt svarslös och visade sig inte vilja prata om saken! Han hänger uppenbarligen här för jämnan och hundarna är civilserade mot folk, men uppenbarligen inte mot hundar och inte ens små valpar.

Lapsktrion slapp möta Kamphundtrion denna dag. Deras ägare förefaller välkänd. Vissa beöver uppenbarligen tre kamphundar som får gå i hängande koppel kring sin förare fram och tillbaka dagligen i ett köpcentrum för sin identitet.  

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)