Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LESS

2016-10-06

Onsdag.

En ljuvlig höstdag som lockade till en långpromenad med hundarna. Fler lockades ut i det fina vädret och Matte mötte några trevliga människor efter vägen. En man som traskar med stavar och som först skrämde Aili är numera en favorit och hon har svårt att inse att man inte kan sitta i knä på någon som står upp! Han var aningen avmätt i början, ingen hundkille kanske, men smälter inför Ailis numera enträgna uppvaktning. Matte njöt av promenaden och tillbringade eftermiddagen hemma på tomten, glad åt att alla byggnationer är klara och att blommorna ännu blommar i rabatter och krukor, tack vare fiberdukstäckning de senaste frostnätterna.

Så kom Husse hem medförande posten. Vid en fika i solskenet läste Matte högt vad det stora kuvertet från kommunen innehöll. Ett mörkt moln sänkte sig långsamt över en chockad Husse och en lika chockad Matte. Nu var bara måttet rågat. Nu blev Husse och Matte så himla less på hela situationen med det unga par som flyttade in i en hyrd stuga intill Lapskflockens revir. Här har nu en ung nyinflyttad kvinna, som enligt egen utsago "bott på väldigt många olika ställen med sin sambo" anklagat/anmält Husse och Matte för störande djurhållning.

Hon påstår sig störas av de tre Lapska både utomhus och inomhus dygnet runt! Både när hundarna vistas utomhus, inomhus samt promeneras i skogen.  Samtidigt som hon skriver att hon störs dygnet runt skriver hon "dock aldrig efter 00.00". Men i övrigt dygnet runt....

Hon påstår att "hundarna stör henne varenda dag minst åtta gånger" redan klockan sex på morgonen.

Hur nu det skulle kunna vara möjligt när hundarna sover klockan sex. De är alla morgontrötta och går ut tidigast klockan åtta, oftast nio-tio på förmiddagen. De tillåts ALDRIG vara ensamma ute och de tillåts ALDRIG  tomskälla bara för skällandets skull. De skäller när någon kommer in genom grinden och tystas omedelbart med godis/stängs in i huset, Aili skäller när hon och Modji leker vilda lekar och det gör de inte dagligen. Skvallerträningen har fungerat bra mot skällande vid staketet vid passage av andra hundar. De kan skälla när rådjur står intill staketet, men tystnar när rådjuren sticker iväg. Vallningsbeteendet. Vall och vakthundar.

Störande djurhållning är detta.

Till saken hör att detta unga par är vakna på nätterna fram till tre-fyratiden och sover hela förmiddagarna ofta. De anser själva inte att de stört när en MC-motor rusats upprepade gånger natt efter natt mellan 01 och 02. Inte heller att eldande av våta löv vid totalt eldningsförbud är något som grannarna skall bry sig om.

Husse och Matte har nu bott här i snart tretton år och fram till för knappt ett år sedan kändes denna situation fullständigt otänkbar. Men så flyttade husägaren och valde att hyra ut stugan.

Övriga grannar stöttar Husse och Matte till fullo och säger sig aldrig någonsin ha störts av hundarna. Uppskattar snarare att de larmar om de upptäcker något skumt på granntomterna. Okända bilar/människor, så att Husse och Matte kan kolla. Övriga grannar har reagerat på detta unga par som skrikit till varandra "jävla hora vill du ha stryk" samt cyklat med tolvårig hund i nära trettiogradig hetta, med följden att hunden blev totalt utmattad.

En grannfejd.

Ack så vanligt och ack så vidrigt. Här som det rådde en så fin grannsämja - fram till detta kringflyttande par förpestade omgivningen för andra. 

Husse och Matte känner sig bara så less. Även om de har stort stöd från övriga grannar. Alla regelrätta lögner i anmälan är svåra att tackla.

Familjen tränade hundarna som vanligt på kvällen i en sjukhuskällare och träningen fokuserade på lagtävlingen. Ribban höjdes. Svårigheter och klurigheter kommer att avgöra, det är en tävling. Träningen var bra som vanligt. Tack alla!

Men hem for Husse och Matte och var bara så less.

Önskade att detta unga par skulle straffa ut sig hos sin hyresvärd och skickas iväg. Långt bort.

Sömnen infann sig sent denna onsdagkväll. Husse och Matte kände sig gamla, trötta och less.

Antal kommentarer: 3

2016-10-06 10:01:36 - Marita

Usch och fy, har varit utsatt för liknande där jag bodde tidigare. Granne som hotade med att förgifta hundarna och gick runt med protestlista hos grannarna. Fick dock ingen respons! Nu har hon liksom jag flyttat.... Mitt nya boställe är motsatsen, grannarna följer med ut på hundpromenaderna.... och hyresvärden är själv hundägare och hundälskare. Så bra har det blivit! ;)

2016-10-06 11:08:48 - Marianne och Larry

Denna nya granne var hundvakt i somras men förefaller nu vara ägare till hunden. Alltså själv hundägare till en stor hund som alltid går lös på vägen och har gjort utfall mot en grannhund i miniformat.

2016-10-06 12:08:50 - Lotta Marmolin, lotta.marmolin@oktv.se

Så trist när man får en obefogad anmälan på sig! Antar att det är helt meningslöst att prata med dessa grannar som anmält? Hoppas det löser sig på något sätt. Själva fick vi för en massa herrans år sedan besök av kommunen,på den tiden hade ju inte länstyrelsen tagit över djurärenden,de hade fått en anmälan om att vi hade för många grisar på fastigheten, vi hade inga grisar alls!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)