Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TURSAM  TILLFÄLLIGHET

2024-04-14

Lördag.

Fredagens goväder var sannerligen en tursam tillfällighet! En vindstilla dag i en räcka dagar med kraftiga vindar. För kraftiga för att fälla stora träd nära inpå hus. Ett av träden i gränsen mellan två fastigheter lutade dessutom mot grannhuset. Två gånger har denna fällning av tre granar måst skjutas upp, men på fredagen blev det gjort. Lördagen inleddes med stiltje, men snart blåste det upp och fram på dagen var vindbyarna åter kraftiga och de fick skogen att svaja påtagligt igen. Det småregnade till och från.

Matte har spikat och skruvat en del den senaste tiden och nu behövde hon fler stängselkrampor och skruvar, som varken är för långa eller för korta för ändamålet. Mattes händer och fingrar har kunnat sy mycket under årens lopp, men känner man inte när man håller i vare sig nål eller tråd är det inte så enkelt längre. Att se nålsögat utan glasögon funkar fint! Men vad hjälper det när fingrarna är stela och inte längre håller fast i vare sig nål eller tråd? De försvinner på golvet någonstans. Mattes händer har även sågat, spikat och skruvat mycket under livets gång och till det duger de ännu. Lite grövre grejer att hantera och lättare att få grepp om. Så nu renoverar Matte de delar av staketet som inte bytts ut och kompletterar med spaljéer som avlastar det gamla staketet. Till spaljéerna använder Matte de gamla staketbrädor som bytts ut, i kombination med små armeringsnät. En klematis och en vinranka skall få lite bättre stöd denna sommar är det tänkt.

Flocken drog iväg till Arninge och Matte försåg sig på skruvavdelningen. Många fixar stängsel så här års och kramporna var slut i småförpackning. En hel ask hamnade i korgen och med ett långt fårnät vid Torpet kan det nog vara bra att ha vid reparationer. Tanken var sedan att Husse och Matte skulle luncha på ett populärt ställe. Den planen sprack då det föreföll invaderat av ungdomar i stojande ålder och menyn bestod av två sorters hamburgare och någon macka. Blott och bart. Det gamla paret insåg att de mest var i vägen och vände om. Det fanns bra alternativ i närheten! 

En mulen dag sprack upp på sena eftermiddagen och det blev skönt att vara ute. Husse körde undan bilarna och klöv ved i carporten, med möjlighet till torrt torkande för veden unde tak. Matte tog med hundarna på en lång promenad i området. Biltrafiken var rätt intensiv, men det var inte många ute och promenerade. Många bilförare föreföll ha väldigt bråttom och vid flera tillfällen kände sig den gamla tanten med de båda hundarna osynlig och i vägen. Bilar passerade obehagligt tätt inpå och i hög fart! Matte drog hundarna av vägen och ställde sig själv som en staty ute på dikeskanten. Av säkerhetsskäl bär Matte alltid en jacka som syns bra.

Flocken höll sig utomhus och njöt av solnedgången över skogen i väster, allt under det att koltrasten höll konsert från en hög grantopp.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)