Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TUR TILL TORPET

2014-09-21

Lördagen var en dag med framgångar för Nástis ätteläggar! Sonen Epic tävlade i rallylydnad Mästarklass och tog sin andra pinne med 96 poäng och en tredjeplacering! Med 96 av 100 är det snudd på ofattbart att det inte ger en förstaplacering i Mästarklassen. Många duktiga hundar finns det! Kul att en Lapsk hamnade på prispallen! Ett stort GRATTIS till Epics matte som tagit honom dit! Nástis dotter Signe har en son som heter Ivan och han tog sin tredje pinne i fortsättningsklassen och höll familjens fana högt även han. Ett stort GRATTIS även till hans matte!

Familjens egna hundar fick leva skogsmulleliv några timmar vid torpet. Fredagen blev inte alls den sista sommardagen! Lördagen var minst lika fin med sol, blå himmel och arton grader! Husse avslutade lite målning av de gamla fönster som satts in på verandan. Fina gamla fönster med munblåsta glas, som stoppar blåst och nederbörd. Hundarna försvann som vanligt åt olika håll och roade sig med sitt. Aili har startat ett nytt projekt. Hon försöker gräva undan delar av ett stenparti. Vilket blir riktigt bra tycker Matte! Aili är sysslesatt med lite kroppsarbete och Matte kan bättre skönja den ursprungliga trädgårdsskaparens intentioner lite bättre. Gräs, ogräs och annat far åt alla håll och stenarna blottläggs. Matte slipper rensa. Násti har sin favoritplats längs vägen från grinden. Där sorkvakar hon långa stunder i taget. Modji dök upp någon gång ibland. Okänt vad hon gjorde däremellan.

Matte kryckade upp till skjulet och slog sig ner på ljugarbänken i solskenet. Här uppe i det nordöstra hörnet av tomten, gränsar skogen till tomten på två sidor. Berget bakom och det gamla hygget på sidan. Här växer det nu frötallar och sly och en fin gammal torrfura står silvrig och vacker bakom lillstugan. Mattes blick gled över omgivningen och fastnade på en mycket stor rovfågel som seglade över hygget. En Glada, med sina karakteristiska stora vita fläckar på vingarnas undersida. Mäktigt och vackert!

Hemma väntade gräsmattan på att bli klippt, innan det varslade väderomslaget skulle bjuda på regn. Välbehövligt regn. Vattenståndet i den närmaste sjön är extremt lågt och bäcken på tomten är uttorkad. Men nog är det underbart att kunna sitta ute och äta middag den 20 september! Husse och Matte tackade och tog emot ännu en möjlighet att sitta ute och äta i värmen från eftermiddagssolen. Men det gällde att passa på! Klockan 17 gled solen in bakom en stor gran uppe på berget i väster.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)