Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÅSKVÄDER

2021-06-28

Söndag.

Åska och regn kunde förväntas under eftermiddagen. Matte jobbade på med vad som skulle göras i trädgården medan Husse drog iväg ner till golfbanan och tränade slag en stund. Mycket blir oklippt med gräsklipparen och nu körde Matte trimmer så att två batterier blev urladdade och ryggen fick vad den tålde. En eltrimmer väger förvisso inte så mycket, men är ryggen gammal och sliten så är den och till en eltrimmer hör ingen avlastande sele. Men fint blev det! 

Sedan drog åskvädret in och rörde sig fram och tillbaka och fikat hos en granne ställdes in. Fika skulle man göra utomhus och hundarna skulle inte vara ensamma hemma när det blixtrade och åskade runt om. Man vet ju aldrig var det slår ner någonstans. Innan Lapskflocken flyttade in i stugan hade nocken knäckts vid ett blixtnedslag. Den mycket närliggande bäcken ansågs vara orsaken till träffen.

Medan åskvädret rörde sig runt lyssnade Matte på musik och väntade på att ovädret skulle dra vidare. Modji och Aili gick i viloläge liksom Husse. Det var inte så mycket man kunde göra. Modji ville ligga tätt intill glasdörren i uterummet för koll över omgivningen och det fick hon inte. Nära fönster skall man inte vara när det blixtrar. Ailis favoritplats är under ett stort bord och där låg hon även nu. Timmarna gick.

Först i kvällningen slutade det mullra och himlen sprack upp. Lite regn hade fallit men det var ännu väldigt varmt och kvavt. Matte kände ändå att både hon och hundarna behöhvde röra på sig efter många timmars viloläge och tog med sig hundarna på en promenad i området. Initialt gick det inte fort alls. Benen var tunga och det var tungt att andas. Hundarna fick nosa mycket längs vägkanterna! Många besökande hundar har promenerat längs vägarna i helgen. Matte är van att gå fort och vartefter ökade farten automatiskt. Det blev mindre nosande för hundarna. Matte vill motionera. Det blev en aningen modifierad runda och ett hundmöte hanterades fint av alla inblandade. Hem kom Matte och de två Lapska lite anfådda och ganska törstiga. Kallt vatten smakade gott! Modji och Aili uppskattade mycket att få dela på en stor kylskåpskall morot. Kallt och saftigt. Matte åt nysköljda vindruvor som belöning för envist gående, trots att det faktiskt inte var det minsta skönt - men det gjorde gott efter många timmars stillasittande. Varmt, kvavt och mängder med mygg.....

Resten av kvällen ägnades åt fotbollstittande. Kul och oväntat att Tjeckien vann matchen över Nederländerna! Kanske även att Belgien slog Portugal. Men inget slog Danmarks vinst nyligen! En rolig match att titta på!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)