Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LILLA STOCKHOLM

2013-03-30

Torsdag - Skärtorsdag

Matte tog med den billöse grannen och for till "byn" för att handla mat. Hundarna fick också följa med. Till byn är liktydigt med Brottby och ICA-butiken där. En mil bort vid E 18. 10 % på alla inköp som påskpresent, för att hålla kvar kunderna på hemmaplan och i närbutiken. Smart drag som funkar. I konkurensen med Arninge i Täby.

Eftermiddagen tillbringades i solen på tomten och Husse som slutat tidigt skyfflade ner hasande snö från taket ovanför ytterdörren. Hundarana som hölls instängda på verandan släpptes sedan ut. Just som Modji gick ner för verandatrappen kom resten av snön, högre upp, som nu fått fritt fram....

Husse och Matte såg, skrek till Modji som hörde ljudet ovanifrån. Ett bekant ljud, som inte oroade. Men Modji reagerade instinktivt när snömassorna föll och drog in rumpan som en räka och hoppade över sista trappsteget. Modji forsatte ut på tomten utan att se sig om. Lugnt travande fram till fågelbordet och de lockande solrosfröna på marken. Fullständigt oberörd av det oväsen som uppstod, precis bakom rumpan på henne, när stora mängder tung och blöt snö brakade i marken.  Modji är en balanserad hund. Hon skulle bara bevisa att det fortfarande stämmer.

Fredag - Långfredag

Hundutställning, "Lilla Stockholm" i Kistamässan. Utan valpar hemma kunde Husse och Matte åka tillsammans. Nástisonen Epic (Gátchis Átjájuoksa Adja) skulle ställas ut, liksom sin finske far. Som kommit från Helsingfors med sin matte. Husse och Matte ville mycket gärna träffa Harmi (Jahkkas Fabel) och hans matte. Husse har aldrig träffat Harmi, men hans familj hälsade på de fyra Harmisönerna när de var små knytt. Epic med matte ingår i träningsgruppen, men att få se dem på en internationell utställning skulle blir spännande!

Resultat:

Harmi: Excellent, cert, cacib, BIR och Svensk Champion! Han är tidigare Finsk champion och har diverse vinnartitlar.

Epic: Excellent, ck, reservcert, reservcacib. Andra bästa hane.

Båda killarna fick lysande kritik och intressant var att se att de i mångt och mycket stämde överens. Far och son.

Ungherren Epic skötte sig alldeles utmärkt inför domarens granskning. Han stod så stilla och fint när hon kollad tänderna och mätte honom.

Stort GRATTIS till de båda mattarna! Som kunde fira med bubbel tillsammans på kvällen.

Matte plockade bort stygnen från det ihopsydda ögat på Násti. I ärlighetens namn känns det aningen obehagligt att det är ett hål rakt in under huden. Fem stygn kunde plockas bort med lätthet. Násti låg blick stilla på golvet! Men efter en stund i rörelse började det sippra ut blod i kanten.....  Troligtvis har det samlats blod i ögonhålan och nu när stygnen försvann hittade det ut genom den glipa där det blödde direkt efter operationen. Ett oplanerat dränage.....

Nåväl, det blödde lite till och från och till slut gjorde Matte ett litet lätt tryckförband över ögonhålan, med en ihopvikt pappersnäsduk och smal kirurgtejp runt skallen på Násti. Det förefaller ha fungerat bra. Kanterna trycktes ihop och blodet stoppades upp. På lördagmorgonen ser det nu jättefint ut, efter nattens stillhet.

 

Antal kommentarer: 1

2013-03-31 10:37:30 - Anna, www.raika.se

grattis till snyggekillarnas resultat (inlove)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)