Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EPIC HÖGRE SPÅR!

2018-09-17

Ett stort GRATTIS från Lapskflocken i skogen och "barndomshemmet" till Nástisonen Epic med matte, som i helgen blev uppflyttade till högre spår och dessutom hamnade på en förstaplats! Mycket duktiga är ni båda två! Det är alltid roligt att få följa de hundar som fötts här hemma och nu råkade det bli så att två kullbröder visade vad de gick för helgerna efter varandra. Gátchis Átjájuoksa Aiko/"Lime" vänstervarvade sig till sitt andra cert och BIM förra helgen och nu har kullbrorsan Gátchis Ájájuoksa Adja/"Epic" blivit uppflyttad till högre spår med en förstaplats. Mycket hänger naturligtvis på att hundarnas ägare tar materialet till vara! Tack för att ni gör det!

Matte har slitit lite väl mycket på sin slitna kropp med tungt stenbärande och även om det inte blev något långlopp, så kändes ringkutandet i lederna efteråt. På söndagen ville Matte vila sina ben och hängde med Husse ner till golfbanan för att använda armarna på driving rangen en stund. Lite peppad av det goda resultatet senast. Men hela kroppen var ju stel och felvriden och första slaget kändes ner i fötterna! Så blev det som det blev också. Ungefär som den allra första gången Matte skulle försöka träffa bollen....  Men Matte bet ihop och kämpade sig igenom hela korgen med bollar och de sista bollarna nådde nästan fram till sjuttiofemmetersflaggan. Nu gjorde sig inte bara lederna nedanför midjan påminda. Nu kändes varenda led i kroppen inklusive fingrarna. Har man artros så har man och inte blir det bättre med stigande ålder. En god söndagslunch serverades sedan i klubbrestarurangen och hundarna höll koll över banan där de låg uppbundna nära bordet på verandan.

Eftermiddagen ägnades åt lite småpyssel hemma i trädgården inför vintersäsongen. Husse återvände till ett ställe i skogen där en klunga kantareller lämnats under övningen på lördagen. Andra hade hunnit plocka en del, men mycket fanns kvar och dem medförde Husse hem. Hundarna var alldeles till sig av alla kvardröjande dofter i "deras" skog! Hela träningsgänget hade varit där och det hade de noga koll på! Samt en nykomling! Det måsta pinkas precis överallt och Husse hade gott om tid att spana efter svamp. Vanligtvis är det bara de två Lapska och ytterligare ett par tre hundar som skogspromenerar här med sina ägare. De flesta håller sig till vägarna av rädsla att gå vilse och för att träffa på skogens invånare. Ett tidigare vargrevir med enstaka vargbesök, mycket vildsvin, rådjur och en del älg. Någon björn finns i trakten. Dofter de två Lapska är vana vid. Men att alla träningskompisar varit här var en sensation för dem tydligen! När det är träning tränas det. Då ges ingen tid för umgänge hundarna emellan. Vilket också gör att de lätt kan jobba tillsammans utan att bry sig om varandra. De är jobbarkompisar. Inte lekkamrater. De ses normalt bara på jobbet.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)