Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TIDEN RINNER UT

2022-10-08

Fredag.

Den närbelägna golfbanan har blivit en plats som besöks av olika orsaker. Lapskflocken har i många år sommartid haft en mycket bra restaurang. Populär och välbesökt även av andra än golfare. Hantverkare med uppdrag i närheten har använt restaurangen som lunchställe i många år och många pensionärer i trakten har här haft ett ställe där man fått god mad lagad av någon annan och en möjlighet att kunna äta i sällskap med andra människor. När Husse varit på golfbanan för att bara träna slag eller gå en runda har han alltid ätit en rejäl lunch här. Tidigare krögare har haft populära grillkvällar där man behövde beställa bord för att få plats. En bra golfrestaurang har varit ett signum för Brollsta golfklubb.

Nu är det snart slut med det. När golfbanan stänger för säsongen stänger också restaurangen för gott. Enligt beslut från ägaren Golf Star. Som föredrar att ha samma koncept på alla sina golfklubbar och det omfattar inte en golfrestaurang. Smörgåsar skall erbjudas som förtäring i mindre skala och generellt verkar det vara digitalisering som är ledordet. Personalkostnader skall hållas nere och likaså övriga kostnader måste skäras ner. Restaurangen stängs. Underhåll av byggnader kostar. Det skall vara samma lika och ett koncept som är lika överallt hos Golf Star.

Så himla synd! Tycker väldigt många fler än Husse, Matte och Aili! Men om det bryr sig inte de som bestämmer. En golfklubb utan restaurang, utan reception och med minimalt med personal  är en öde golfklubb. En själ saknas när man kommer dit och skall boka och sköta allt annat digitalt med appar. Hur kommer det att bli för alla som är äldre och inte är bekväma med appkontakter i stället för mänskliga kontakter. Som saknar smarta telefoner. Många som spelar golf är pensionärer och obekväma med utvecklingen, där de med telefonen måste ordna allt. Man måste ha en smart telefon för att parkera bilen. Många undviker därför att besöka platser där enda alternativet är en app. Skall deras uppskattade golfrundor omöjliggöras när tid och eventuell golfbil bara kan bokas med hjälp av en app? När ingen finns att fråga på klubben, när man inte kan sätta sig och äta en måltid i sällskap med andra för lite social samvaro och när allt skall ske digitalt, opersonligt och så snabbt som möjligt. Det bryr sig inte Golf Star det minsta om, när man hittat ett koncept som skall införas på samtliga golfbanor man bestämmer över.

Det är inte alltid lätt att hänga med när åren staplas på varandra och tekniken tar över.

Den här texten handlar ju inte ett dugg om livet i Lapskreviret tänker ni kanske. Men det gör den ju, då golfbanan och restaurangen kommit att bli en källa till stor glädje för Lapskflocken! Modji ville nog gärna bo hos krögarparet och hon ville absolut inte följa med hem när Husse och Matte hade ätit färdigt. 

Något väldigt positivt försvinner ur vardagen under sommarhalvåret. En stor glädjekälla för både två och fyrbenta försvinner. Hos Robban och Mia har alla hundar alltid välkomnats och bjudits på godis och deras ägare har serverats god och nyttig mat i en miljö som varit omfamnande och inkluderande och här har gästerna varit en del av en stor gemenskap. 

Nu är det slut med det rätt snart.

Inga "dagens lunch" serveras längre. Nedtrappning. Dock några rätter à la carte, smörgåsar, hembakt fikabröd och kaffe. På fredagen passade Husse på och stannade till för en macka på väg till Friskis och Svettis. Senare gjorde Matte detsamma på väg hem efter ett besök på loppisen som samlat in massor med pengar till Världens Barn. I år igen! 

Aili skämdes bort med massor med hundgodis av krögarparet! Som vanligt! Aili ville inte alls följa med Matte hem och stretade emot i kopplet när köket passerades och farväl togs för denna gång. Så länge banan är öppen är restaurangen öppen.

Det översta fotot på Aili och Modji togs en vecka innan Modji blev sjuk i början av april. Det understa togs när hon kommit hem efter sjukhusvistelsen. Många fina minnen är förknippade med denna plats

Klicka för större bilder.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)