Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BARNBARNSBESÖK

2015-11-16

Söndag.

Dagen var kylslagen med bara ett par plusgrader. Husse och Matte tillbringade förmiddagen ute på  tomten med hundarna och fixade med lite olika saker inför vintern. Matte borstade ur ytterligare en stor hög med päls ur den redan rätt mycket pälsfattigare Násti. Hennes fina nötbruna färg dominerar allt mer över den solblekta mörkorange färgen. Aili ville ha dragkamp och Matte ställde upp! Med handskar denna gången. Aili är intensiv och ibland greppar hon lite fel. Modji satt på sin favoritplats överst på trappen och höll koll på dem som promenerade förbi. Husse tog sedan med hundarna på en skogspromenad och Matte försåg småfåglarna med diverse blandade godsaker. Bären är slut och kylan smyger sig på.

Hundarna lämnades sedan hemma under eftermiddagen. Radion på lite lågt och lampan tänd. 

Husse och Matte skulle inspektera ett litet människoknytt, nio dagar gammalt. Hemma hos människoknyttet finns redan en hund och en katt och Lapsktrion passade inte in i sammanhanget. Knyttet är Husses barnbarn och således Mattes bonusbarnbarn. Som hon sedan fick låna så att hans mamma och pappa kunde fika med fria händer. Det mycket lilla knytet var det minsta knyte Matte hållit i. Född vid rätt tid med normala mått. Men så förunderligt liten! De egna sönerna var större och man glömmer ju hur liten en nyföding är!

Matte upplever att med åren ökar känslan av mirakel inför nyskapandet av liv. Med åren har väl erfarenheterna visat på att det faktiskt inte är självklart att varje parning blir en ny individ. Vare sig i hund eller människovärlden. Så himla mycket kan gå snett. Som ung tar man valpningar och barnafödande mer för givet. Gjorde i alla fall Matte. Modjis valpkull ansågs under några timmar förlorad, åtminstone Proppen/Adji. Hon sades inte kunna räddas vid tre tillfällen. Så fel! Fyra synnerligen livskraftiga valpar såg dagens ljus! Den lille killen i Mattes armar på söndagen var mycket efterlängtad och där låg han nu, den lilla minimänniskan och visste exakt hur ett människoknytt plägar uppföra sig. Handen under kinden när han sov! Sträckte på sig när han vaknade.

Skapandet av liv är ett stort mirakel! Allt liv. Där låg han med tio fingrar och tio tår. Lite mörkt hår på huvudet och med en bok full med blanka sidor att börja skriva sitt livs berättelse i.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)