Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRATTIS JAFFI MED MATTE!

2021-03-23

Ett stort GRATTIS till Ailis dotter Gátchis Åtså Jaffi, som har gjort ett godkänt anlagsprov den 21.3! Så här skriver matte A-M på FB:

"Ga'tchis Åtså Jaffi är varit spårat , gjort anlagsprov idag hon blev godkänt, det var inte lätt spår , det var storm vinden drev iväg dofterna , hon var trött men hon fixade det iallafall" .

Bifogat finns ett foto bakifrån på en lycklig Jaffi när hon hittar sin eftertraktade rådjursklöv!

Det är verkligen mycket roligt att få se att samtliga Ailis och Nemos valpar redan visat att de har båda sina föräldrars stora arbetslust och förmåga, tillsammans med sina ägare/förare! De är nu mitt i sin pubertet och kan precis som alla andra pubertala slynglar och slynglor ha egna åsikter, selektiv hörsel och total glömska gällande vad man förväntas kunna och göra. Vilket för luttrade och rasvana ägare inte innebär några problem. Att hundar har en tonårstid är en självklarhet! En könsmognad innebär stormar i kropp och knopp! Oavsett antal ben! Men går så klart över! Lite uppstagande och förståelse för vad pubertet helt allmänt innebär, på vägen mot vuxenheten, brukar fungera. Ailis valpar är nu i den ålder då många hundar dessvärre inte får den förståelse de förjänar, utan de tvingas flytta till nya och mer förstående hem. De fyller två år den 24.6. Helt normala pubertala Lapska Vallhundar. Y

Söndagen och måndagen har tillbringats mestadels på tomten med diverse vårsysslor i mycket kall och kraftig vind från norr. Matte har gått med hundarna i skogen och bara njutit! Det har blivit så att Husse varit den som gått skogspromenader med hundarna i kuperad terräng och Matte har ägnat sig åt att älga runt på vägarna med dem för motion. Därmed har det inte blivit så mycket tid och ork för Matte att även gå i skogen när annat kommit före. Äntligen var det läge för lite längre skogtraskande tillsammans med Modji och Aili. Husse har ännu gåproblem efter en "snedtramp" i vedboden.

Av en händelse upptäckte Matte att den som agerar innan tillstånd givits vid rivning och nybyggande i närheten, lagt ut åtskilliga meter pemslang upp i skogen bakom fastigheten!? Till vad kan man undra. På annans mark. När ett byggföretag köper ett fritidshusruckel till överpris kan vad som helst hända tydligen.

Initialt fick Matte i dag problem med att spara text på denna sida, men efter hjälp från Din Studio funger allt normalt igen. Skönt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)