Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DAGEN EFTER

2014-05-26

Söndagen blev dagen efter en hel dag hemifrån. Både Husse och Matte hade en hel del att göra. Husse kärrade in ved i vedboden hela dagen. Matte åkte och röstade tidigt på morgonen och förundrades över det extrema hemlighetsmakeri som en del ägnade sig åt. Ett par stod och diskuterde ingående och tog en lapp, så snackade de lite till, tog en lapp till o.s.v. Till slut var det kö bakom dem och de hade så där fem, sex lappar i händerna var. Det räcker med en tyckte Matte och grabbade tag i den utvalda när kön lättade. Stoppade ner i kuvertet och lämnade in. Orkade inte köa till ett bås. Vad spelar det för roll om någon ser. Matte står för att hon röstade på Miljöpartiet. Husse hade förhandsröstat.

Matte rensade sedan maskrosor i gräsmattan hela dagen. Det var 25 grader varmt och hundarna slappade och tuggade hundtugg. Husse tog en skogspromenad med dem på eftermiddagen och på kvällen tog han en längre promenad i området med hundarna. 

Matte fick på kvällen betala priset för att ha inbillat sig att hon kunde springa med Aili ett par vänstervarv. Som tur var bara två totalt. Trädgårdsjobbet blev spiken i kistan och Matte fick skylla sig själv. Men gräsmattan var helt grön. Allt gult var borta. För tillfället......

Aili och Modji drog igång lite vilda lekar när solen sjönk bakom granarna på berget. Ännu en kväll spred sig väldofterna över tomten och även in i huset från blommande buskar. Trädgården är uppbyggd i avsikt att sprida goda dofter. Snart slår Syrénerna ut!

Antal kommentarer: 1

2014-05-26 11:11:31 - Saivi

Jag kan komma ner o hjälpa dig rensa orginalmatte!!! Jag ÄLSKAR maskrosor
o äter alla jag ser!!
Kramen eran Saivan(flower)(flower)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)