Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

AKVARIEFISKAR?

2013-05-20

Akvariefiskar kanske är det djurslag som passar bäst här i huset? Eller så räcker det kanske med alla sniglar som invaderar tomten....  Det går inte att opåverkad bara fortsätta och fortsätta när familjens hundar haft en minst sagt tung vår. Men nu finns ju underbara Násti och Modji här och önskan är så klart att de skall få vara friska och oskadda! Deras husse och matte får för sina synder och själva är de helt oskyldiga.

Läsningen här blir bara negativ, men vad som hänt är just hundarnas liv i arbete och vardag. Även om det är negativt. Livet går upp och det går ner. Det har gått väldigt mycket ner i familjen denna vår. Det tar på orken och lusten. Det är just så här det är att ha djur i sin närhet. Underbart roligt för det mesta, men sjukdomar och olyckor hör också till att tackla. Matte läste i kommentarerna till föregående inlägg att Mattes hund Mánnu som bor i Norge är sydd även han. I slagsmål med sin yngre bror Pirak. Ytterligare en sten i ryggsäcken. Ledsamt.

Násti och Modji har haft en bra helg på landet i Vettershaga. Husse och Matte har slitit hårt med att samla ihop och köra bort det gamla taket till lillstugan och mängder med ris. Återvinningsstationen hade söndagsöppet. Ved har körts hem. Hundarna har varit fria på tomten och i sommarvärmen har Násti mest vilat i närheten av Husse och Matte. Modji har varit vakthund och haft koll på livet ute i skogen på andra sidan staketet. När familjen har plockat ihop för hemfärd mot kvällen har hundarna dragit igång lite jaktlek med en pinne som byte. Nástis skärsår läker väldigt fint och hon har inte ont. Hon förefaller inte störd av stygnen. Hon förefaller inte störd av att vara enögd när hon springer mellan tallarna i full fart. Násti är pigg och glad. Hundarna har fått några rastningspromenader. Tid och ork har inte funnits till att ge Modji någon längre promenad på kvällen, när det varit svalare. Ett dåligt samvete. Násti går på antibiotika och skall inte gå långpromenader.

Nya tag måste tas. Ett tag i kragen.

 

Antal kommentarer: 2

2013-05-20 15:22:38 - Anette o två lapska.

Ryktas om björnprov i början av juli. Tänkte mig dit med Ivan. Tänk vad roligt det vore om vi kunde träna lite tillsammans på spår och kanske sök ?

2013-05-21 07:35:52 - Marianne

Absolut! (inlove)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)