Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TRYCKANDE VARMT

2023-06-16

På tisdagens möte med polisen i områdesföreningens samlingslokal angående grannsamverkan, togs problemen med den hotfulle mannen som missbrukar sin bil upp. Rådet var att en incident som den Matte och hundarna var med om absolut skulle polisanmälas. Ett tips var inte nog för att ge ytterligare pusselbitar för att kunna få stopp på hans framfart, innan en allvarlig olycka händer. Så trots att man inte kan göra en polisanmälan anonymt gjorde Matte så som polisen rått henne. Klockan sex på morgonan tänkte Matte att det kanske inte var så mycket kö på 11414. Väntetid 30 minuter lät ju lovande. Matte fick vänta i en timme innan någon svarade. Då hade Matte nästan somnat. Matte svarade och bad om ursäkt för sitt halvsovande tillstånd och samlade ihop sig för en så tydlig redogörelse som möjligt. Man måste uppge sitt personnummer och Matte upplevde kvinnan som Matte skulle anmäla till som trött och nedlåtande och talande så som till ett barn. Attityden var nedlåtande med en klapp på huvudet och givande av information som vore Matte en komplett idiot. Aldrig att hon talat så till någon jämnårig! Hon ville inte ta emot någon anmälan. Matte hänvisade till polisen på mötet och kvinnan ville resonera med kollegor. Matte fick vänta ytterligare.

Resultat: Inget brott har begåtts och ingen polisanmälan kan lämnas. Matte bar inte på en fartkamera och kunde därför inte bevisa den höga hastigheten och inga vittnen fanns. Polisen på mötet menade att han hade själv anmält en liknande händelse. Frågan är om tjejen på 11414 talat till honom på samma nedlåtande  klappåhuvudetsätt som till Matte. Knappast. Med tillgjord röst som till ett barn: "Det var jääättebra att du lämnade ett tips Marianne! Du gjorde heeelt rätt som ringde och tipsade Marianne! Men du förstår det är så att inget brott har begåtts och då kan man inte polisanmäla någon Marianne! Men det var jääättebra att du ringde och tipsade om händelsen Marianne!"  Duktig gammal tant - typ. Duktig idiot.

Torsdag.

Dagen blev het. Förmiddagen spenderades till viss del utomhus, innan solen hunnit runt knuten och belyste husets framsida. Temperaturen steg raskt och inte den minsta vindil kunde märkas. Hundarna låg i skuggan av lite av varje. Under ett bord och bakom raden med rhododendronbuskar. Mitt på dagen var det tjugoåtta grader och tryckande, stillastående hett. Inte minsta vindil. Matte var tvungen att lämna flocken och bad Husse hålla hundarna inne i den svala och nerkylda stugan. Det var nog lämpligast att även han själv höll sig där. Den i fjol sommar installerade luftvärmepumpen kom på plats mest för att få möjligheten att kunna kyla ner huset, som är ett enplanshus med plåttak och byggt som fritidshus. Det blir samma temperatur inomhus som utomhus. Tjugo grader inne i stugan var underbart, i jämförelse med ytterligare åtta grader utomhus. Nu har flocken någonstans att ta vägen! Söka skydd mot hettan!

Matte återvände till flocken efter ett misslyckat tandläkarbesök där tandläkaren misslyckats med att lokalisera varför inte det jobb han gjort har blivit bra. Något har han missat, alternativt gjort galet, men den provisoriska bron och rotfyllningarna ger Matte konstanta problem och nu skulle hon skickas till en specialist med nya kostnader. Där satte Matte ner foten, blev arg och ledsen och resultatet blev att den egna tandläkaren skall faktureras för detta. Matte är nu så j-a less på allt som gått snett sedan tandläkarbesöket i september!

Flocken höll sig inomhus till framåt sjutiden på kvällen, då solen försvunnit bakom skogsranden. Först halv åtta begav sig Matte ut på långpromenad med hundarna och då med någorlunda raska steg, men långt ifrån en powerwalk! Hundarna fick nosa rätt mycket längs vägkanten. Matte mötte en hel del bilar, men inte en enda som var ute och hundpromenerade. Vid hemkomsten låg temperaturen ännu på tjugotvå grader, vilket inte hindrade Aili och Dima från att dra igång en vild jaktlek! Där Dima avslutade med ett svanhopp ner i bäcken där det bara fanns lera. En besviken Dima tittade upp och gick längs bäckfårans till en djupare del där lite vatten samlats upp. Gott vatten tydligen! Aili anslöt och drack även hon. Några meter bort stod en vattenskål med friskt och kallt vatten. Hundarns preferenser är inte alltid helt lätta att förstå sig på.

Innan ingång måste Dimas leriga fötter spolas av med vattenslanngen. Något han inte alls oppnerar sig mot, då han älskar vatten!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)