Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MER REGN

2019-03-18

Söndag.

Från regn till snö till regn. Från tidiga morgonen till sena eftermiddagen. Just som solen tidsmässigt skulle försvinna bakom grannens gran, om den hade tittat fram under dagen, kikade den fram genom grenverket för att omedelbart försvinna. Men den lever!

Lapskflocken höll sig inomhus hela dagen. Hundarna låg till stor del i uterummet och inte var det mycket att hålla koll på i detta väder. Blåste gjorde det även. En synnerligen lugn och händelsefattig dag således.

Men nej, Husse och Matte var inte sängliggande. Husse tog en promenad till brevlådan med hundarna och hämtade morgontidningen och senare fick de en regnblöt och rätt kort skogspromenad. Matte körde en tvättmaskim, vek en tidigare tvätt och pysslade om krukväxterna efter vintern. Matte fungerar som "gammal klok gumma" ibland och svarar på frågor från Lapskägare in spe eller redan blivna Lapskägare, som gått vilse i relation och träning. En regnig innedag var en bra telefonpratardag. Förhoppningsvis blev en person något klokare inför ett beslut. Man kan behöva bollplank ibland för rätt vägval. Mattes första Lapska, omplaceringen Gázzi, var sannerligen ingen lätt hund, men en mycket bra hund. Matte hade inga bollplank och inte många att fråga till råds, om hur en Lapsk med mycket egen vilja, mycket motor och stor integritet bäst tas tillvara och kommer till sin rätt i arbete. Matte fick tänka, testa och tacka sin lyckliga stjärna för att ha fått till det i slutändan. Både Husse och Matte delar gärna med sig av vad de lärt sig under många år med flera Lapska, egna och andras i utbildning och träning.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)