Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INGEN DRÖMSTART...

2017-01-04

Nyårsdagen.

En dag som kändes bra när den började. Matte krattade löv på tomten och hundarna njöt av vårvädret. Men det var svalare än dagen innan med bara några få plusgrader och mot eftermiddgen tilltog vinden. Familjen drog sig in i stugan.

När Matte suttit vid datorn en stund smällde det till såpass att Matte hart när lyfte från stolen! En säkring gick och lampor slocknade. Datorn luktade bränt! Stendöd. Den externa hårddisken hade klarat sig visade det sig när Husse kopplat in den i sin laptop. Alla bilder var räddde.

Måndag.

Husse skulle till jobbet igen efter lång ledighet. Men bilen ville inte starta! Den fungerade fint dagen innan. Startmotorn drog runt men det var allt.

Det började kännas som ett mycket dåligt sätt att starta det nya året på.

Mattes dator skulle med till jobbet för koll av kunniga. Gick den att återuppliva? Husse fick ta Mattes bil. Besked kom att datorn var totalkörd, men hårddisken intakt! 

Matte och hundarna roade sig hemmavid med godissök på tomten och en kortare promenad. Násti är precis som innan den förmodade hjärnblödningen, men huvudet är på sniskan till och från. Vilket inte förefaller hindra henne så mycket. Synintrycken blir lite annorlunda, men hon anpassar sig fint med lite träning. Ibland påverkas balansen en aning och hon drabbas av övermod och tror att hon är ung, vilket kan få konsekvenser. Násti gick på slänten mot bäcken och skulle kissa och råkade komma för nära kanten. Varpå hon föll ner i vattnet, men var snabb med att ta sig upp igen. Hon tog det med fattning och gjorde vad hon skulle innan hon gick in. Matte torkade och fönade och så fick Násti bli genomtorr framför kaminen. 

Husse gick ut i kylan och pratade allvar med sin bil. Den lyssnade inte. En motorkunnig granne erbjöd sin hjälp med att ge lite handpåläggning. Faktum är att när denne granne försökte starta bilen så lyssnade den och gjorde som den blev tillsagd.....   Men nu funkade inte instrumentbrädebelysningen!

Tisdag.

Vad skulle gå sönder denna dag? 2017 kommer att sluta var?!

Hundarna fick en kortare promenad och sedan röjde Matte undan vad hon krattat ihop och beskurit inför det snöväder som väntade. Hundarna visade att de ville in långt innan Matte var klar, så de satt där bakom glasdörren i uterummet och agerade publik när Matte jobbade.

Husse kom från jobbet med resterande komponenter som saknats, för att få igång Mattes nya dator. Tack för hjälpen Husses jobbarkompisar!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)