Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SVENSKT REKORD

2016-09-16

GRATTIS Micke Fredriksson till ett svenskt rekord på 200 m. fritt i Paralympics i Rio i natt! Matte har en speciell orsak att följa denna fighters simframgångar. Grattis brorsan som tränat honom!

Här ser ni en kille som kämpar in i det sista trots smärta hela tiden, men han älskar att tävla. Lyssna på intervjun med en riktig fighter! Klicka på länken så hör ni honom berätta och ser loppet.

Torsdagen skulle bli den sista sommardagen enligt väderrapporteringen och Matte beslöt att ta dagen till vara. Hundarna och Matte promenerade på förmiddagen och sedan såg Matte till att några blommor i en för sommaren övergiven grannträdgård fick vatten, nyplanterade som de var. Hundarna vittrade mot skogen, men förhoppningsvis håller sig grisarna undan ännu ett tag. De nyplanterade perennerna hade fått rådjurssäkra närburar!

Under eftermiddagen slappade hundarna omväxlande i sol och skugga och höll lite koll på att Matte fixade gräsmattan åt dem. För motionens skull valde Matte att använda den gamla handgräsklipparen, men även för ett snyggare resultat än med motorgräsklipparen. Nu är det väl lite överdrivet att påstå att det är en GRÄS-matta rakt igenom....  mycket av det gröna består av diverse täckande blad av olika slag. Som även genererar en och annan blomma. Vitklöver och blåsuga är ok. Däremot inte smörblommor och daggkåpa. För att inte tala om alla dessa stora maskrosblad! Men avklippta blev de allihop så småningom. Matte tog halva i ett svep och pausade därefter, genomsvettig. Avslutade jobbet just som Husse kom hem efter en runda på golfbanan med en jobbarkompis, efter arbetsdagens slut.

Kvällen var ljummen och behaglig och bådade föga om ett väderomslag med kyligare dagar. Ännu en middag åts i stearinljusens sken i uterummet, med alla hundarna utspridda på golvet. Huset blev väldigt mycket större med detta uterum som förlänger sommaren!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)