Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VÄGEN RULLAR IVÄG... Foto på uterummet.

 

2016-06-27

Söndag.

Dagsregn och tio millimeter välbehövligt regn, efter en rekordvarm lördag. Men ingen väderkarta hade vittnat om regn denna dag. Grannar var inbjudna på fikainvigning av den nya altanen och tillbyggnaden, som de sett ta form på håll, när de besökt sitt fritidshus lite då och då. Nu blev det i stället en ivigning av uterummet, med tända ljus i ljuskronan, ljusstakar och ljuslyktor i regn dimma och grådis. Kallt var det inte med arton grader utomhus, men extremt fuktigt med den uppvärmda marken sedan dagen innan. Växthus och tropiker omgav den lilla stugan i skogen! I uterummet drev alla tända ljus bort fukten.  Klicka för större bild.

Konstiga ljud hade hörts från vägen utanför huset under den heta lördagen. Precis framför huset orsakade varenda passerande bil ett märkligt rassel, som om avgassystemen skrapade längs vägbanan. Nu uppdagades vad som orsakat detta rassel. Vägbeläggningen rullade bokstavligt talat iväg med bilarnas hjul!!! Den hårda beläggningen är så extremt tunn, att den rakt igenom värmdes upp av solen. Den kokade upp genom det mycket tunna/bortkörda gruslagret, som borde ha varit nertryckt i den svarta massan. Nu fastnade det svarta kletet på bilarnas däck och rullades som med en icke mjölad kavel över en tunn pepparkaksdeg bort från underlaget! Där den gamla grusvägen nu låg blottad igen sägande "tittut"! Helt absurt dåligt utfört arbete. Av asfaltläggare med inhemskt ursprung. För detta har alla boende betalat många pengar genom sin förening. Men några pengar till hade kanske gett ett mer än årslångt betstående resultat. Ibland bedrar snålheten visheten. Men å andra sidan - så här sparas utgiften för de utlovade farthindren in! Med stora hål i vägbanan på raksträckan mitt framför familjens hus, kanske någon i alla fall är lite rädd om sin bil. Knappast de stora och tungt lastade lastbilarna. Men å andra sidan så kanske de förbättrar de spontant uppståndna farthindren....

Hur som haver så kan man konstatera att denna beläggning av den gamla grusvägen blivit ett diskussionsämne utöver förväntat. Hundägare kan nu konstatera att hundarna får svart otäckt klet - asfalt? - på sina trampdynor och mellan sina tår. I detta svarta klet fastnar det grus, vilket är mycket otrevligt för hundarna.  Dettta svarta klet följer med in under hundarnas tassar och förstör allt som hundarna kliver på. Vilket är mycket otrevligt för både hundarna och deras ägare. Med skosulor först kletet med till trappor, verandor och altaner. Frågan är hur vägproblemen skall lösas, då ansvariga asfaltläggare gjort sig oåtkomliga. 

Antal kommentarer: 6

2016-06-27 13:25:14 - Christina, christina.mikkelsencm@gmail.com

Vad fint det blev! Man försöker få en bild av det hela genom dina skriverier och man fantiserar lite hur det kan se ut men nu fick vi se en riktig bild. Kul!
Christina

2016-06-27 20:30:45 - Anneli m flock

Håller med ! Blev ju jättefint! Ser fram em ot en fika inbjudan ;)(flower)

2016-06-27 20:35:30 - Janina

Så fint det blev !

2016-06-27 22:00:33 - Marita, giml@live.se

Mysigt det blev, nu kan ni få förlängd sommarsäsong....(flower)

2016-06-28 08:12:24 - Marianne

Tack! Vi är mycket nöjda! Nu kvarstår lite isolering och liggande vitvaxad pärlspont som innerväggar under glaspartierna.

2016-06-28 08:14:27 - Marianne och Larry

Ni är alltid välkomna! Gärna samtidigt! Mycket hundsnack!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)