Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÄNTLIGEN

2021-06-19

Fredag.

Det har nu gått fyra av de fem veckor Husse och Matte skulle avvakta efter sin andra covidspruta. Fem veckor skulle gå enligt vaccinatören, innan full effekt uppnåtts. Mattes hår har blivit en alltmer sorglig historia sedan senaste frissabesöket i augusti i fjol. Stripiga testar i nacken har Matte dristat sig att själv klippa av under våren samt luggen då och då och då blir det som det blir. Lite ojämnt, väldigt oproffsigt. Men allt är relativt och känslan av stripiga testar har i alla fall försvunnit för stunden. Nu hade Matte fått en tid för en riktig klippning! Hela flocken for till Vallentuna centrum på morgonkvisten och Husse promenerade med hundarna kring IP medan Matte snyggades till. Intill frissan ligger en Thaibutik och där handlade Matte efter avslutad klippning. Flocken for vidare till Arninge för inköp av knivar till eltrimmern och sedan bar det hemåt igen. Det blev allt varmare.

Medan stugans framsida ännu låg i skugga kändes tillvaron dräglig, men det blev bara varmare och varmare och vinden tilltog och blev byig med mycket styrka i byarna. Trädens stora lövkronor vek sig. Huset stängdes till med mörkläggningsgardiner nerdragna för bevarande av den lilla svalka natten gett. Hundarna uppsökte rejält blåsiga platser i skugga, liksom Husse och Matte. När termometern visade 30 grader tog flocken en lång siesta. Husse satt inne under takfläkten och tittade på fotboll. Ingen orkade någonting och Matte längtade tillbaka till Svalbard eller Island. Någon semester söderut och strandhäng hör inte till vad som lockar.

I kvällningen tog Husse en kort skogspromenad med hundarna medan Matte vattnade törstande växter och plockade sniglar. Tungt bärande av vatten. åtskilliga fulla tioliterskannor och varmt var det ännu med 25 grader i huset när flocken gjorde kväll i en stuga med korsdrag. Värmen tar numera på ett annat sätt än tidigare. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)