Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÄNTLIGEN!

2014-11-08

Fredag.

Matte rastade  hundarna i skogen en stund på morgonen. Råkallt var det med en plusgrad, lite kvardröjande snö och hög luftfuktighet. Efter att ha fått igång en brasa och fått upp värmen gav sig Matte senare på dagen ut med hundarna på en långpromenad med stavar. Mossvägenrundan som vanligt och det tog en knapp timme som vanligt. 

På vägen mötte Matte, som nu har två löptikar varav en höglöpande, en lösspringande liten hanhund. Han var ute med sin matte på cykeltur och som tur var lyckades hans matte till slut kalla in honom och koppla upp honom. Det hade blivit en knepig situation med Aili som höglöper och Násti som började löpa på torsdagen och Modji som så klart också luktar intressant, samt den stavförsedda Matte och en ohörsam liten hanhund mitt i trasslet av koppel och stavar. Nu fick Matte i alla fall chansen att vädja till cykelmatten om att hålla undan sin hund från Lapskfamiljens staket vid passager. Hela sommaren har han fått stanna upp och dröja sig kvar när matten cyklat vidare. Med nosen in genom staketbrädorna och Aili stendöv för inkallningar samt Modji vaktande tomten. Matte förklarade även att hon inte vill att hennes hundgäng skall hälsa på varenda hund som kommer förbi eller som de möter på vägen. Man tänker så olika, men argumentet att Mattes hundar jobbar som sökhundar i stadsmiljöer ibland och måste lära sig att inte gå fram till alla mötande hundar föll i god jord. Hon lovade att hjälpa till med träningen. Tack!

Hela promenaden kändes bra i kroppen som vanligt. Så böjde sig Matte och kopplade loss hundarna vid hemkomsten och sedan kändes det inte bra alls. Matte haltade och det gjorde ont. Diagnosticerade det onda som överansträngning av höftleden och ordinerade sig själv vila resten av dagen.

Därför blev ÄNTLIGEN Bargikullens egna sidor klara! En Bargisida har funnits en tid, men Modjis valpar har inte fått några egna sidor, vilket varit ett dåligt samvete i snart ett år. På kullens sida står alla valparnas namn och klickar man på dem får man direkt upp de enskilda sidorna som ligger som undersidor. Där fyller Matte framöver i olika reslultat vad gäller hälsa och framgångar. Så nu har alla valpar födda här egna sidor. Samt stamtiken Gázzi.

GÁTCHIS B-KULL finns här. 

AILI, ADJI, SAIVI, MANNI (Runne).

Det var ju till dessa sidor Matte ville ha "flyttbilderna" där knyttens nya mattar höll dem i famnen den dag de lämnade barndomshemmet. Nu har Matte dessutom fått fina bilder på ettåringarna att komplettera med.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)