Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GÄLLER ATT PASSA PÅ!

2017-11-01

Tisdag.

Även denna dag fick hundarna ett litet luktletande. Nu hade Matte gömt doften innanför dörren till linneskåpet. Ett gammal skåp med dubbeldörrar, där doften låg innanför kanten till dörrarna. Båda hundarna löste uppgiften snabbt och fint med stor energi och glädje!

Förmiddagen tillbringades inne med lite olika  saker som blivit liggande under sommaren. Pappersarbete, iordningplockande, tråkiga saker som måste göras men som kan skjutas upp när det är roligare att vara ute med hundarna på tomten. När middagarna inte längre äts i uterummet, behövs matbordet till annat än att stapla pappershögar på. Gamla hundpapper gicks igenom när nya tillkom och trista minnen blandades med betydligt roligare minnen. Veterinärkvitton från Nástis sista tid, med hållna föredrag och råd till nyblivna valpägare och gamla foton på Nástis kullsyster Rassi.

Solen sken även på tisdagen och vått blev torrt. Den gmla rädgårdsmöbeln i trä torkade äntligen upp och kunde täckas med därför avsedd presssenning. Äntligen kunde Matte lägga halkfri matta på yttertrappen! Trätrappstegen blir fruktansvärt hala när frost och is täcker trallbrädorna och därför skar Matte nu remsor av Astro turfmatta köpt på metervara och skruvade fast dem med fyra skruvar och bricka på de fem trappstegen. En bit på 30x50 för varje trappsteg räcker gott. Brun matta på trätrappstegen blev diskret och snyggt och framför allt halksäkert. Vilket inte bara gynnar de tvåbenta utan även de fyrbenta, när de kastar sig nerför trappen! Det gällde att passa på innan allt är regnvått igen!

Längs vägen har stora grangrenar kapats och lämnats kvar i dikena intill Lapskflockens revir. Detta utnyttjade Matte och körde hem två skottkärrelass med granris och täckte rosor och andra känsliga buskar och växter. 

Många timmar utomhus blev det även denna eftermiddag och ett kortare pass med rallylydnad hann det också bli för hundarna. Innan Matte tog med dem på en kortare promenad i den alltför tidiga skymningen. I Finland har man väckt frågan om sommartid året runt. Rätt tänkt tycker Matte, som vill få längre dagar så här års!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)