Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TORPBESÖK

2014-06-23

Söndag och ännu en dag med regn mest hela dagen. Ösregn, ett kort ögonblick med sol och sedan mera ösregn. Elva grader och blåsigt. Nej då, Matte gnäller inte. Konstaterar bara. Det behövs vatten för att få grödorna och potatisen att växa. Det är torrt i skogen. Bäcken är nästan uttorkad. Men söndagen var inte en dag som kändes optimal för utesysslor, då avbrotten blev långa och att köra trimmer en omöjlighet. Det var vad som i huvudsak stod på agendan vid torpbesöket.

I stället fick hundarna kallas ut och in och det slutade med inomhusfika och sedan hemfärd. Men inte raka vägen! Torpet ligger mycket kustnära mellan Åkersberga och Norrtälje,  norr om Stockholm. Roslagen är populärt sommartid och många sommaraktiviteter drar igång vid Midsommar. Nya sommarbutiker öppnar. Ett besök gjordes i en helt nyöppnad gårdsbutik där man drivit B&B sedan många år. Fina rum och humana priser i härliga omgivningar. Den hylla som Matte saknade fanns här. En lokal snickare tillverkar även på beställning. Två loppisbesök gjordes även. Vid färjeläget intill Östanå slott anlände den ena fulla färjan efter den andra från Ljusterö. Alla midsommarfirare skulle in till stan igen. Efter besöket i "Lumbboden" hade Lapskfamiljen förmånen att fara mot köerna som ledde in mot stan. De två små stugorna ligger nära varnadra och bortom det mest trafikerade stråket.

Hemma vid den aningen större lilla stugan fick hundarna gå en promenad med Husse mellan skurarna, när Matte ägnade sig åt annat. Från klarblå himmel till hällregn inom bara några minuter. Det var sannerligen svårt att hinna med i svängarna. Så inte sjutton klarade Husse och hundarna en promenad däremellan. Blöta blev de. Mycket väder blev det. Men dagen styrdes ju därav.

Husse har nu semester, så inte är det så himla viktigt att hinna med allt i helgen. Många lediga dagar väntar. När regnet fallit färdigt kommer ny sommarvärme. Kanonläge för all växtlighet. Samt mygg och knott. Ailis öron är alldeles knottriga på insidan. Men hon tar det med ro.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)