Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FRÅGA CHANS

2012-11-03

lördagen tog Modji med sig familjen och for på friarstråt norröver. Där finns en kille som gillar att spåra vilt tillsammans med sin matte och även människor ibland. Brorsan till en av Modjis lägerkompisar sedan hon var liten! En tjej som visat gott gry i räddningsträningen sedan barnsben. Modji kollade om hon möjligen hade någon brorsa och spanade in en av dem och Husse och Matte tyckte att Modjis val var gott.

Modji och hennes familj blev varmt välkomnade och tycke uppstod åt alla håll och kanter. En social kille hälsade varmt på besökarna och försvann sedan iväg på gräsmattan tillsammans med Modji. Hälsningen hundarna emellan var oerhört snabbt avklarad! Här var det två glada och lekfulla hundar på samma nivå, som drog iväg och hade buskul från första början! Underbart härligt att se! Fart och fläkt, lek och bus! Ytorna gav hundarna möjlighet att umgås fritt.

Lite snack måste klaras av och svärmorsdrömmen bredde självklart ut sig över Mattes fötter under fikabordet. Några praktiska detaljer måste fixas, men sedan är det inget som hindrar att knytt tillverkas.

Matte har hittills bara låtit svärmorsdrömmar bli fäder till familjens knytt. Känslan måste vara den att en kopia av den utvalde farsan, skulle vara välkommen att bo med familjen. En kopia av denne kille är välkommen att stanna i familjen. Om honom tyckte Husse och Matte väldigt mycket!

Tack för att vi fick komma och träffa denna toppengrabb!

Husse och Matte är mycket glada över att kunna berätta att Modji fick ja på sitt frieri. Vilket innebär att Raiikas Troy / "Kirous" förhoppningsvis blir pappa till en kull Modjiknytt i vinter. Drömmen är en tjej till i familjen.

Det har funnits ett intresse för Modjiknytt sedan länge. De kommer endast att säljas till hem med tidigare hundvana och med målsättningen att låta hunden jobba med något för rasen lämpligt.

Násti mår fortsatt bra och svarar bra på behandlingen. Hon är sjukskriven och får inte jobba under söndagen, när ytterligare eftersökningar kommer att göras efter den man som nu varit försvunnen i tre veckor. Modji kommer att få göra sin första skarpa insats under söndagen. Tillsammans med ytterligare hundar.

Antal kommentarer: 3

2012-11-04 17:56:07 - Anette och 2 lapska

Fin kille !

2012-11-04 18:41:51 - Anna

:)
blir säkert en kanon bra kull (heart)

2012-11-05 15:50:13 - Marianne

Tackar! :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)