Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUNDSPORT SPECIAL

2021-03-13

Fredag.

Matte städar mycket hellre i trädgården än inomhus. Matte är generellt hellre utomhus än inomhus. Matte ursäktar sig gärna med att när det är fint väder skall man vara ute och då ägnar sig Matte gärna åt lite av varje på tomten. På fredagen fanns inga möjligheter att borförklara inomhusstädning, då det regnade mest hela dagen på all den snö som föll på torsdagen. Modji och Aili ville inte vara ute. Möjligen i uterummet, där de hade koll på grannen som ser ut att anlägga tunnelbana på gräsmattan, med grävande av ett dike rakt över. Slutmålet är nog avrinning ut i diket från någon form av avloppsanläggning. 

Matte tog tag i en mer noggrann städning av det glasrum intill köket som utgör matplats. En fantastisk plats när det snöstormade dagen innan. Man sitter som ute men inne, men här står en stor benjaminfikus och den behövde få lite vård, inklusive övriga växter och därefter måste det städas mer noga. Matte kröp omkring på golvet och torkade rent och for upp och ner och tog det som ett gympass med alla böj och sträck och upp och ner och hit och dit. När dammsugaren ändå var framme blev det utökad städning och efter en halv dags fysisk aktivitet nonstop både högt och lågt var Matte lite trött.

Regnet upphörde fram på eftermiddagen och då  tog Matte en promenad med Modji och Aili i området. I brevlådan låg tidningen Hundsport Special med många intressanta artiklar. Bland annat om forskning på en genetisk disposition för att bli hundägare (djurägare)! Mycket intressant tyckte Matte. Som hade grodyngel, sniglar, skatungar, kråkungar, möss, en höna och sedan en katt hemma. I väntan på att fylla sexton och få tillstånd att köpa den första hunden. En renrasig Dvärgpudelvalp med underbett på rea för 300:- 1964. Hundar som jobbar och utfodring av arbetande hundar kan man även läsa om. Samt en hel del annat som Matte ännu inte hunnit läsa. Tidningen kan man prenumerera på från SKK. Som aktiv uppfödare får man tidningen, men här finns mycket att läsa för alla som är aktiva och intresserade hundägare och det är synd att den inte är ett alternativ ihop med Hundsport! Tillsammans med jakt och utställningstidningarna. Man kan även läsa den på nätet.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)