Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ANTE / foto

2013-02-20

Nástis son med Jahkkas Fabel/"Harmi". Född 2.6.2011.

Klicka för större bild.

I helgen var Ante och tränade med sin matte, i nordöstra Nederländerna där han bor. Ante är med i en träningsgrupp som utbildar räddningshundar och i helgen tränade han sök och spår. En av träningskompisarna tog en serie bilder och dessa fick Matte. Ante har vuxit upp till en stilig ung man och han gillar att jobba. Fattas bara med två championföräldrar som är bra på att jobba och tycker att det är buskul. Hans pappa kommer till Stockholm från Helsingfors och ställs ut i slutet av mars.

Bilderna på Ante från träningstillfället, visar en hund som är mycket fokuserad på det han gör, har figurantintresse och föremålsintresse. Toppen! Tre av bröderna brun tränar för närvarande räddningssök. Inte så tokigt utfall.

Tack A.Z. för stöttande ord i går! Tidigare kändes inte oron så stor. Typ - det händer inge mig! Men efter Nástis sista kull, bröderna brun, är det inte så. Efter Nástis juverinflammation och brustna juver när knytten var bara 10 dagar och sedan ett stopp i tarmen och akut operation av Antes bror Adja / "Epic" när han var 5½ vecka. Efter det att knytt syntes i magen på en av Cockrarna, för att sedan bara försvinna. Matte brukar inte vara ängslig av sig. Så är det ju aspekten att man skall sälja något som man inte har ännu. Matte vill ha många knytt! Till alla som så gärna vill ha ett.

tisdagen var vädret inte det behagligaste, men det var inte som att få en fuktig disktrasa blåst i ansiktet! Luften var torr med ett ymnigt snöfall, ett par minusgrader och kall vind. Nu måste Matte och hundarna ut på långpromenad. Efter fuskpromenaden dagen innan. Modji behövde tydligen än mer fysisk aktivitet och hela vägen bort till brevlådan hoppade hon högt efter bra grepp i kopplet och intensiv dragkamp. Knyttmotion. Modji var på hugget och Matte hoppas att naturen klarar sig bäst själv. Att hindra Modji från att göra vad som känns naturligt för henne, kändes inte rätt. Dragkampen upphörde när rådjurens närvaro krävde lite koncentration. Modji skuttade också upp och ner på plogvallarna för bättre sikt. Precis som vanligt. Området låg öde och inbäddat i mängder med snö. Tyst och stilla, med promenadvänligt underlag. Inte halkigt och inte mängder med snö att pulsa i. Matte njöt! Ensam med hundarna.

 

 

Antal kommentarer: 3

2013-02-20 11:05:40 - Anette o två lapska

Klart jäntan skall ha motion :)

2013-02-20 17:12:45 - Barbro och Rautas

Ante - vilken snygging!(star)

2013-02-23 18:19:43 - Anna, www.raika.se

Ante ser super fin ut (heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)